- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званично: Ембид је у центру пажње, али Јокић није отписан

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид и Никола Јокић
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
Пратите нас
НБА лига саопштила је у ноћи између петка и суботе имена тројице кандидата који се боре за МВП признање у текућој сезони и јасно је да није било никаквих изненађења. Трио чине Никола Јокић, Џоел Ембид и Јанис Адетокумбо, што је познато од раније, само што је сада постало и званично.
Илустрација која је завршила на званичном налогу на друштвеним мрежама и официјалном сајту, централна позиција резервисана је за Џоела Ембида из Филаделфије, док су се с леве и десне стране нашли Јанис Адетокумбо из Милвоки Бакса и Денверов суперстар Никола Јокић.
Иако је Јокић двоструки узастопни МВП најјаче кошаркашке лиге света и има импресивну сезону иза себе, што потврђује практично трипл-дабл у просеку, није стављен у средину, већ је завршио десно од фаворизованог Камерунца који поседује и пасош Француске.
Последњих неколико недеља упорно је у први план гуран Ембид, како од стране светских кладионица, тако и од бројних легенди и експерата НБА лиге. Ипак, у ноћи између петка и суботе најављен је потенцијални преокрет јер су према информацијама из САД, порасле шансе српском кошаркашком генију, док му центар Филаделфије, наводно, гледа у леђа.
Зорана и Дамир - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Ни тровање није спречило српски тандем из снова да „упуца“ злато!
Сасвим је јасно да је то трка удвоје и да је унапред отписан трећепласирани Јанис Адетокумбо из Милвоки Бакса.
Подсетимо, за МВП признање гласа 100 спортских новинара који рангирају своје фаворите на прво, друго и треће место, а кошаркаш са највише гласова понеће признање за најбољег играча планете.
У претходна два наврата титула је ишла у руке скромног Сомборца, који је ове сезоне водио Денвер до историјског првог места Западне франшизе, док је Џоел Ембид оба пута завршио као другопласирани.
Ове сезоне, чини се, да је трка која је ушла у фото-финиш достигла врхунац драме, и јасно је да ће нијансе одлучивати. Оно што је познато јесте да нема конкретног датума, када ће победник бити проглашен. У 2022. години то је обелодањено у мају, док је годину дана раније Јокић однео пехар почетком јуна.
Оно што је такође објашњено на званичном сајту НБА лиге јесте да се награда уручује најбољем играчу у лигашком делу сезоне, што значи да се учинак у плеј-офу који ће ускоро стартова, а Денвер је сазнао ривала, не узима у обзир.
Јокић просечно бележи 24,5 поена уз 11,8 скокова и 9,8 асистенција.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Јокић креће у лов на „вукове“ – Батлер „сервирао“ Мајамију плеј-оф
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Преокрет на помолу? Јокић поново избио на врх!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала