- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Егзум најавио Спутњику опасна закуцавања – и то није било случајно

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Данте Егзум
Кошаркаш Партизана Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
Пратите нас
Данас је Данте Егзум доказано једно од највећих појачања у историји Партизана, навијачи црно-белих уживају у његовим играма и бруталним закуцавањима, а када је дошао међу црно-беле у интервјуу Спутњику најавио је управо такве потезе. И није изневерио.
„Разговарао сам са генералним менаџером и тренером, рекли су ми да дођем и да играм. Зато сам и дошао, узбуђен сам, желим да играм кошарку и да уживамо. Сваки пут када будем на паркету даваћу 100 одсто, желећу победе. Надам се да ће бити и добрих закуцавања, знаш, а-ха-ха. Било их је прошле сезоне, надам се да ћу наставити то да радим“, рекао је Спутњику Партизанов новајлија крајем августа.
Остало је историја.
Имао је Егзум много добрих потеза ове сезоне, али памтиће се оно закуцавање против Олимпијакоса када је на постер ставио Џоела Боломбоја, а и против Панатинаикоса је тако закуцао да умало није понео обруч са собом кући. Артурас Гудаитис га је само испратио погледом.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Далас скупо плаћа што је „крио“ Дончића и звезде – „Изневерили су нас“
Ово све свакако није изненађење јер је Егзум сличне потезе имао прошле сезоне у дресу Барселоне, а сада када игра у Партизану самопоуздање му је додатно порасло па дугоруки плејмејкер црно-белих заиста доминира.
Навијачима Партизана прави је ужитак док прате овакве потезе.
Да ли ће гледати нешто слично против Реал Мадрида и сјајног Валтера Тавареса, 221 центиметар високог центра Мадриђана?
„Ха-ха-ха, то је један од циљева, само се надам да ће некада да ми свифрају фаул пошто ме стално ударају у лице, ето надам се једном фаулу“, рекао је Егзум после меча са Панатинаикосом.
Сам Жељко Обрадовић похвално је говорио о Дантеу Егзуму и о његовој великој улози и допринос после пласмана у плеј-оф.
Много сам разговарао са њим о свему што очекујем од њега. Летос кад смо разговарали и кад сам га звао да дође у Партизан рекао сам му да ће играти на позицији 'један'. Показује да даје огромне ствари за овај тим. Квалитет његове игре су неке руге ствари, али напредак у шуту за три поена чине од њега једног од најбољих играча на тој позицији у Европи, без конкуренције. Ако буде наставио да тренира и да ради, да ради на шуту за три поена - поготово из дриблинга, онда је то са њим друга кошарка и добија много више могућности. Стицајем околности, нико неће да ме пита за његову одбрану, а имао бих ту да причам о-хо, али неки други пут“, рекао је Обрадовић.
Иначе, Егзум је у споменутом интервјуу за наш сајт поред најављених закуцавања открио и да се нада да ће Партизан Жељку Обрадовићу подарити 10. титулу првака Европе.
Чисто да подсетимо...
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
СПОРТ
Највеће појачање Партизана за Спутњик открива да има једну жељу за Обрадовића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала