- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић креће у лов на „вукове“ – Батлер „сервирао“ Мајамију плеј-оф

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
Пратите нас
Денвер Нагетси предвођени лидером Николом Јокићем имаће на старту плеј-офа за ривала Минесоту Тимбервулвс, након што су „вукови“ у мечу одлуке били убедљиви против Оклахоме резултатом 120:95, чиме су осигурали осму позицију у Западној конференцији. У плеј-офу се нашао и Мајами, који је славио против Чикаго Булса - 102:91.
Денвер је први пут у историји завршио у плеј-офу као првопласирани тим Запада и чекао је ривала. Одлучивало се између Минесоте и Оклахоме, али у мечу одлуке није било дилеме јер су "вукови" појели ривала и већ на полувремену су имали двоцифрену предност – 57:47.
До краја сусрета су је само додатно увећали и на крају су се заслужено изборили за двобоје са Нагетсима. На тај начин пропуштена је шанса за потенцијални српски двобој, с обзиром на то да у редовима "грмљавине" игра српски интернационалац Алексеј Покушевски, који тренутно ради на повратку у први тим после дуге паузе због прелома ноге.
Јокић и Денвер имаће предност домаћег терена и у прва два меча угостиће Минесоту. Први дуел заказан је за 16. април од 20.30 по америчком времену, односно у четири ујутру по средњеевропском времену.
Минесоту је до битног тријумфа предводио њен најбољи кошаркаш Карл-Ентони Таунс који је убацио 28 поена, имао је 11 скокова и три асистенције за 29 минута. Одличан је био и Француз Руди Гобер који је остварио дабл-дабл учинак. Имао је 221 поен и 10 скокова, уз две асистенције.
С друге стране, најбољи у редовима Оклахоме био је Шај Глиџис Александер, који није могао сам да се носи с инспирисаним ривалом. Канађанин је меч окончао са 22 поена, седам скокова и три асистенције.
Када је у питању тријумф Мајамија над Чикагом. „Врелину“ је до плеј-офа одвео маестрални Џими Батлер. Постигао је 31 поен, а исто толико убацио је и Макс Струс, па Хитси нису морали да брину за пласман у плеј-оф, где их чека Милвоки.
НБА резултати
Мајами - Чикаго 102:91
Минесота - Оклахома 120:95
Плеј-оф распоред
Запад
Денвер - Минесота
Финикс - Л.А. Клиперс
Сакраменто - Голден Стејт
Мемфис - Л.А. Лејкерс
Исток
Милвоки - Мајами
Кливленд - Њујорк Никс
Филаделфија - Бруклин
Бостон - Атланта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Клупко се одмотало – осветљен пут ка трофеју Евролиге
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Све је познато – Партизан иде на Реал Мадрид у плеј-офу Евролиге!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала