- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ни тровање није спречило српски тандем из снова да „упуца“ злато!

© Фото : Стрељачки савез СрбијеЗорана и Дамир
Зорана и Дамир - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
Пратите нас
Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу у миксу парова ваздушним пиштољем на Светском купу одржаном у Лими. Претходно је Микец у појединачној конкуренцији такође „упуцао“ најсјајније одличје, док је Зорана у четвртак била приморана да одустане због тровања храном и завршила је у болници.
Ипак, опоравила се у најкраћем могућем року, стисла је зубе, и успела је да изађе на бојиште и да покаже сав квалитет и хладнокрвност, што потврђује најбољи резултат који је српски тандем из снова остварио у престоници Перуа.
Недавно су Аруновић и Микец покорили Европу на такмичењу одржаном у Талину, а оно што је импресивно јесте да је поменути тандем на сваком такмичењу ове године освојио медаљу. Све је почело на првом Светском купу у Каиру, где су били сребрни.
Злато у Лими је њихова осма медаља, имају три злата, три сребра и две бронзе. Светски куп у Перуу био је идеална прилика да се најбољи српски стрелци одмере са такмичарима једне светске велесиле - Кине. И прво је Микец потврдио доминацију у појединачној конкуренцији, где је до првог места дошао победом над Кинезом Боуеном Жангом.
Дуел за злато у такмичењу микс парова био је нови двобој Србије и Кине, а Зорана и Дамир су у квалификацијама били први са 579 кругова. До злата су поново стигли преко Кинеза.
Кинески тим је силовито кренуо и пуцали су без грешке. Имали су предност од четири поена 8:4, али је Србија успела да поравна резултат. Прво на 8:8, затим и на 11:11. После 12. серије драматичног финала, Зорана и Дамир су успели да дођу до првог вођства - 13:11. Одмакли су затим на 15:11, али су Кинези у саставу Боуен Жанг и Рабксин Ђианг, поново пришли 15:13.
Пресудили су челични живци и невероватна смиреност, коју су демонстрирали Аруновићева и Микец за велики тријумф у финалу резултатом 17:13.
„Осећам се као птица Феникс. Пре два дана сам била у болници, нисам учествовала у појединачном такмичењу, нисам дуго знала ни да ли ћу бити спремна за микс, а ево радујем се злату“, рекла је Зорана, чије је речи пренео Стрељачки савез Србије.
Микец није скидао осмех с лица, а похвале за злато у миксу пребацио је џентлменски на рачун Зоране Аруновић.
„Зорана је мој херој. Пресрећан сам, освојио сам два злата у два дана, баш као и на Европском првенству“, кратак и јасан био је Дамир.
У такмичењу микс парова пушком, тим Србија 1 који чине Теодора Вукојевић и Лазар Ковачевић, заузео је 15. место, док су на 18. позицији завршили Андреа Арсовић и Милутин Стефановић.
Украјинска застава - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Украјина забранила спортистима да се такмиче са Русима и Белорусима
Крег Брин - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Рели возач погинуо у Хрватској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала