- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан је изабрао краља, а „генерал“ Жељко је за Спутњик поручио: „Причаће се годинама“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
Пратите нас
Партизан је на тријумфалан начин окончао лигашки део Евролиге, пао је Панатинаикос у гротлу Београдске арене после преокрета резултатом 83:81, а творац црно-белог чуда Жељко Обрадовић, поручио је да ће се о овој сезони причати годинама.
Имао је Партизан у појединим тренуцима чак и „минус 18“ против грчког представника, али је очигледно да френетична атмосфера у Арени може да „прогута“ и много веће ривале од Панатинаикоса који има сезону за заборав.
Црно-бела армија, предвођена генералом Жељком Обрадовићем маршира кроз елитно такмичење и победом је изабрала да у четвртфиналу одмери снаге са мадридским Реалом, док је избегнута Барселона.
Најтрофејнији европски стручњак честитао је својим играчима јубиларну 20. победу у Евролиги, док се захвалио навијачима који им били ветар у леђа.
Репортер Спутњика подсетио је Жељка Обрадовића да је недавно рекао да проживљава сан са црно-белима, и питао га да ли је то реч која би савршено описала успех Партизана.

„Рекао сам то, и тако се и осећам. Сви људи који долазе, хвала им на свему томе. Знам, са разних страна долазе, а знам и да ће се о овој сезони причати годинама. Дај Боже да поновимо овако нешто, никад се не зна. У сваком случају, та енергија и вера у нас дају снагу тиму, покрећу играче. Имали смо невероватну подршку и на почетку, када смо губили утакмице. Навијачи су били уз нас. Сви они знају, ја сам то рекао и играчима на почетку сезоне да ће је памтити. Без обзира што смо на почетку сезоне имали поразе и што је било тешко. Све ово што смо ми урадили је та конекција између играча и навијача“, рекао је Спутњику Обрадовић.

Када је у питању Панатинаикос, који је архивиран, Обрадовић није апострофирао да је само Нанелијева тројка преломила утакмицу, већ је, по обичају акценат ставио на одбрану.
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Све је познато – Партизан иде на Реал Мадрид у плеј-офу Евролиге!
„Мора да се крене од одбране, да нема лаког коша јер их је било у првој четвртини. После не смеш да срљаш у нападу и да отвараш контре ривалу. То је суштина, играчи имају квалитет и верујем у њихову игру 'један на један'. Када смо престали да срљамо и почели да играмо паметније, почели да креирамо, тада смо се вратили у нормалан ток. Нанели је одиграо најбољу одбрану на Бејкону у последњих четири минута, Одвојио га је од лопте, овај ништа није убацио. Та његова тројка, та три поена јесу важна, али је ово још важније. Прохујало с вихором, кад те нико не слуша. Понављам, концентрација је најважнија, без тога не може да се игра“, истакао је тренер Партизана.
Обрадовић је искусно спуустио лопту пред изазов који очекује црно-беле, а то је двобој у четвртфиналу са Реал Мадридом. Серија почиње у Шпанији 25. априла.
„Знамо како смо изгледали и играли и знамо на ком нивоу би требало да будемо у плеј-офу. Са искуством које имам, не желим да причам унапред. Направићемо конференцију пред почетак, па ћемо да причамо. Да видимо у ком смо стању, у ком стању је Реал. Зна се шта је Реал. Најтрофенији клуб и то је довољно. Окрећемо се припреми меча са Задром, то је најважније“, закључио је Обрадовић.
У међувремену је Евролига објавила термине четвртфиналне серије. Партизан ће 25. и 27. априла гостовати Реалу, серија се онда из Мадрида сели у Београд.
Црно-бели су домаћини 2. маја, а уколико буде потребе играће се четврти, можда и пети меч. Термин за потенцијални четврти меч је 4. мај, док је за пети – 9. или 10. мај.
Парови четвртфинала Евролиге:
(1) Олимпијакос - Фенербахче (8)
(2) Барселона - Жалгирис (7)
(3) Реал Мадрид - Партизан (6)
(4) Монако - Макаби Тел Авив (5)
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Званично: Ембид је у центру пажње, али Јокић није отписан
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Клупко се одмотало – осветљен пут ка трофеју Евролиге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала