- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Смањују плате свима, беже из Суперлиге – хоће ли великан преживети нови хаос?

© AP Photo / Jose BretonКадиз - Барселона
Кадиз - Барселона - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
Пратите нас
Барселона је почела да припрема план колективног смањења плата играчима због тешке финансијске ситуације у којој се налази. Поред тога, нови првак Шпаније планира да изађе из пројекта Суперлиге и тако остави на цедилу Реал Мадрид и Јувентус у борби са УЕФА.
Шпански медији подсећају да Барселона већ неколико година има огромних проблема, пошто мора да испоштује финансијски фер-плеј Ла Лиге.
Kаталонски клуб планира да реновира стадион „Kамп Ноу“ због чега ће капацитет бити смањен на само 44.000 места. У том случају очекује се и велики пад прихода од улазница.
Челници Барселоне морају да пронађу начин да уштеде новац, а једно од потенцијалних решења је и колективно смањење плата фудбалерима.

„Ова идеја се није свидела неким играчима, који су у Барселону стигли прошлог лета. Из њихове околине чују се гласови да не виде смисла у смањивању плата. Сматрају да су приликом потписивања уговора већ пристали на одређене услове, пошто су били свесни тешке финансијске ситуације у којој се клуб налази“, открио је новинар Тони Хуанмарти, који помно прати дешавања у каталонском клубу.

Он није поменуо ниједно име, али у Барселону су прошле године стигли: Роберт Левандовски, Рафиња, Френк Kеси, Пабло Торе, Андреас Kристенсен, Жил Kунде и Маркос Алонсо и претпоставља се да су то играчи који се противе смањењу плата.
„Мундо депортиво“ наводи да челници Барселоне раде на плану опоравка, који ће бити ускоро представљен руководству Ла Лиге.
Барселона се налази пред освајањем титуле у Примери, пошто девет кола пре краја има 11 бодова више од другопласираног Реала. У међувремену, испала је из Лиге шампиона, Лиге Европе и Купа краља.
© AP Photo / Joan MonfortЂоан Лапорта
Ђоан Лапорта - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023

Збогом, Суперлиго

Али то није све. Радио „Кадена сер“ јавља да ће председник Барселоне Ђоан Лапорта објавти ускоро да каталонски клуб одустаје од фудбалске Суперлиге.
„Лапорта ће објавити да Барселоне одустаје од Суперлиге. Барселона се одлучила на овај корак, пошто је огорчена поступцима челника Реала током афере која потреса каталонски клуб. Челници Барселоне тврде да не могу да буду у истом такмичењу са партнером, који покреће тужбе против њих“, наводи позната радио станица.
Барселона је под лупом откако је објављено да је годинама плаћала милионе долара компанији која је припадала потпредседнику судијског фудбалског комитета Хозеу Марији Енрикесу Негреири за писане и видео извештаје процене судија пре утакмица. Исплате су наводно извршене између 2001. и 2018. године.
Педри, Барселона - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Скандал дрма Примеру, Барселони прети избацивање из лиге – председник каже: „Ништа није случајно“
Најбогатији клубови Европе покушали су 2021. године да формирају Суперлигу, одвојену од УЕФА, али је пројекат пропао за мање од 48 сати након негодовања навијача, Влада и играча који су натерали Манчестер јунајтед, Ливерпул, Манчестер сити, Челси, Тотенхем, Арсенал, Милан, Интер и Атлетико да се повуку.
Ову идеју остали су да заговарају до данас Реал, Барселона и Јувентус.
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СПОРТ
Други покушај „убиства“ Лиге шампиона
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала