- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Муке српских „дугих деветки“ – принудно хлађење, пост и „шанса на кашичицу“

© AP Photo / Luis VieiraЛука Јовић, Фиорентина - Брага
Лука Јовић, Фиорентина - Брага - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
Пратите нас
Ударне игле фудбалске репрезентације Србије – Александар Митровић, Душан Влаховић и Лука Јовић, свако на свој начин пролазе кроз тешке тренутке у клупској каријери. Митрогол је суспендован, нападач Јувентуса пости већ 375 минута, док Јовић опет кубури с минутажом у дресу Фиорентине.
Муке српских „дугих деветки“. Због врућег темперамента и имуплсивне реакције у мечу ФА Купа с Манчестер јунајтедом на Олд Трафорду, где је чак био и стрелац и довео је свој тим у вођство, Александар Митровић ће још дуго бити на „хлађењу“.
Најбољи стрелац у историји репрезентације Србије одрадио је тек три меча суспензије од прописаних осам због инцидента у ком је одгурнуо главног судију Криса Кавану. Како је тако је, драконска казна је нешто с чим је Митровић морао да се помири. Покајао се, али то није ублажило суспензију, чак се на Острву повела и хајка да је и тих осам мало и да би требало још драстичније да буде кажњен.
Како га нема на теренима у Премијер лиги, тако је јасно да Митровић може да тресе мреже једино на тренингу, док се његови репрезентативни саиграчи и колеге из шпица напада такође боре са „својим демонима“.
Душан Влаховић никако не успева да изађе из кризе у коју је одавно запао, а прекид је уследио док је бранио боје Србије на старту квалификација за Европско првенство, где су Орлови полетели захваљујући његовим погоцима.
Прво против Литваније на стадиону „Рајко Митић“ у победи резултатом 3:0, а онда и „рафална паљба“ у Подгорици и два гола за три бода Србије на незгодном гостовању Црној Гори.
Очекивало се да ће се репрезентативна форма пренети и на црно-бели дрес, али ништа од тога. Пост траје, минути се повећавају. До сада чак 375 минута без поготка за Јувентус у претходних шест мечева у свим такмичењима, укључујући Серију А, Куп Италије и Лигу Европе.
Јувентус је минулог викенда поражен на Мапеи стадиону од Сасуола 1:0, а Влаховић за 90 минута проведених у игри није пронашао пут до мреже. У Лиги Европе против Спортинга из Лисабона, ушао је с клупе, заменивши Аркадијуша Милика у 62. минуту, али није успео да се упише у стрелце.
Против Лација је била обрнута ситуација јер је Влаховић почео, а у 63. минуту га је заменио поменути Пољак Милик, али је епилог био идентичан. Без гола, а „стара дама“ је поражена 2:1.
Алегри је и против Интера у Купу Италије указао поверење Влаховићу међу стартерима, али је у 74. минуту одлучио да га изведе из игре јер поново није било гола у режији српског репрезентивца.
„Постио“ је Влаховић и против Вероне и Интера у италијанском шампионату, док је претходни пут гол славио против Фрајбурга у Лиги Европе у гостима и то из пенала.
Од тада, до сада, шест утакмица и 375 минута проведен у игри, али без постигнутог гола. Наредну шансу зарибала "српска деветка" имаће у Лисабону у реванш мечу четвртфинала Лиге Европе са Спортингом, где Јувентус има предност једног гола.
Када је у питању Лука Јовић, он је имао прво проблем с прехладом, затим и повредом па је изгубио место стартера у Фиорентини. Предност има Артуро Кабрал, за ког је тренер Вићенцо Италијано рекао да је физички боље спреман и да има већи допринос по екипи, па зато бивши шпиц Реала, Ајнтрахта и Звезде кубури с минутажом.
Само 33 минута у претходне три утакмице против Кремонезеа када је одиграо свега девет минута, против Специје је такође ушао уместо Кабрала у 80. минуту, а против Леха је у Лиги конференције играо 13 минута. Јасно је да за тако мало времена није могао да се прослави, али на Јовићу остаје да поврати изгубљено поверење и наметне се за место у тиму.
Јасно је да би селектор Србије Драган Стојковић Пикси имао озбиљну главобољу да су у току репрезентативне обавезе. Срећа у несрећи је да наредни мечеви очекују Орлове тек у јуну очекују обавезе у квалификацијама за Европско првенство, када гостују Бугарима.
Милвол - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
СПОРТ
„Следеће године у ово доба бићемо премијерлигаши“
Кадиз - Барселона - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
СПОРТ
Смањују плате свима, беже из Суперлиге – хоће ли великан преживети нови хаос?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала