Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Запад покушао незапамћену тортуру здравог разума и промену генетског кода Срба /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићКосово је срце Србије
Косово је срце Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
Пратите нас
Српски народ је последњих деценија прошао кроз незапамћену тортуру здравог разума, а то како су на Западу приказивали Србе, наше братство с Русијом и нашу историју, треба да се изучава као највећа пропаганда и највећи покушај промене генетског кода овог народа, како каже политиколог Перко Матовић.
Срећом, нису успели, истиче Матовић и подсећа да је Запад својевремено обојеном револуцијом успео да сломи Милошевићев режим и тада је започео испирање мозга Србима. Он у светлу ових прегнућа Запада објашњава и покушаје ширења лажи да Србија доставља оружје Украјини, као и западну опседнутост наводним малигним руским утицајем у овом региону.
Ти покушаји су били озбиљни и само зато што је српски народ политички свестан, како истиче политиколог, успео је да се одупре.
„Кад смо се томе супротставили и показали да се бринемо о нашим националним интересима видели су да Срби политички умеју да одговоре, да нећемо седети и сервилно чекати. Медији су ти који образују јавно мњење, а српски медији имају право да преносе оно што највећи број Срба мисли и да се баве оним темама које су најважније за српски народ. Њима на Западу сада много више од постојања руских медија смета што се и кроз српске медије гура та прича о нашем савезништву са Русијом и нашим националним интересима. Њима не би сметало да у Србији постоји Спутњик уколико би 70 посто Срба било за чланство у НАТО. Међутим, кад је оваква ситуација, кад постоје овакви српски медији који могу да пишу о чему год хоће, онда народ бира, а народ је одабрао и у огромној већини подржава Русију, а то је оно што Западу смета“, објашњава политиколог из Центра за националну политику.

Тортура здравог разума

У прилог тези да је то већинско расположење Срба, Матовић наводи и податке истраживања јавног мњења који говоре да је огромна већина грађана Србије против увођења санкција Русији, а за сарадњу са њом.
Зато се, како каже, и наставља та психолошко-медијска битка у којој са Запада настоје да дезинформацијама обесхрабре један народ или чак да покушају да произведу немире – на тај начин желе да окрње подршку српским властима и евентуално убаце у игру неки режим који би био сервилан и по питању Русије, и по питању Косова и Метохије и свих осталих српских националних интереса.
Кад је реч о косовском питању, Матовић упозорава да Приштина подржана од Запада тамо спроводи оно што Американци називају терор тактика: они произведу нови проблем непосредно пре неких договора како би се о том проблему говорило, а онда кад тај проблем деескалирају кажу да је то уступак и да је “сад ред на вас”.
„Ми смо у први мах због дипломатских принципа уступали без обзира на то што они нису испуњавали своју страну договора али заиста постоји нека граница, а сада је управо та граница, да пре било каквог будућег договора мора да се испоштује до постоји Заједница српских општина као форма која је већ договорена Бриселским споразумом. И нема шта да се пише статут, нема шта да нама немачки надри тинк-тенкови фондације пишу некакве статуте“, примећује саговорник Спутњика.

Приштина користи тактику Призренске лиге

Важно је, додаје, и да обесхрабримо покушаје да нам наметну игру Приштине, јер уколико би ЗСО била само љуштура то није нешто што нам одговара.
„Морамо се врло пажљиво, уз подршку Русије и Кине, иако оне не партиципирају директно у преговорима, изборити да се чује наш глас и да тзв. међународна заједница схвати да ми нећемо трпети произвољну вољу приштинског режима“, каже Матовић, који садашње понашање косовских Албанаца пореди с оним из времена Призренске лиге. И тада су, подсећа, они спроводили етничко чишћење и културни геноцид, а потпуно идентичне тактике користе и данас:
“Саме институције дозвољавају терор просечног човека над просечним човеком и то је оно што се нама данас дешава. Било какве конвенције о људским правима или било која цивилизацијска достигнућа која се поштују у Западној Европи и на многим другим местима на планети уопште не важе на Косову и Метохији. Тај терор ми морамо да зауставимо али немамо апсолутно никакав алат јер Кфор, Унрпофор, Еулекс не желе ни да чују о томе и да се баве реалном добробити за српски народ.”
Нема ни, како констатује, никакве воље политичког Запада, пре свега САД да спрече такво понашање Приштине, већ желе да затворе косовско питање због чега и покушавају да силом наметну француско-немачки план.

Зашто Кина не би била посредник

Притом, тај план није јасно формулисан, преговори и даље трају, али на основу оног што је могло да се чује предлагало се нешто што крши и сам Бриселски споразум, па да онда буде бесмислено и формирање ЗСО, напомиње Матовић и управо због таквог приступа западних посредника сматра да треба размислити о промени формата преговора.
„Уколико ЕУ није способна да реши ово питање, пошто показује озбиљни ниво неспособности да било шта реши, било би сасвим у реду да се фронт прошири и да се или вратимо у Савет безбедности, или да у процес укључе, ако неће Русију због тренутне ситуације, зашто не Кину. Кина се показала као дипломатски огромна сила која је успела да реши један од најкомпликованијих сукоба на свету а један од компликованијих у историји - између Ирана и Саудијске Арабије. Из ког разлога онда они не би дозволили кинеској дипломатији да покуша да нађе адекватан начин? Кина која је неутрална у Савету безбедности била би апсолутно добар партнер. То не мора да искључи ЕУ, нек остане у процесу али да се договара са Кином“, предлаже Матовић, мада је свестан да је тако нешто тешко прихватљиво за Запад.
На питање какви су онда инструменти на располагању Србији, посебно уколико дође до озбиљне угрожености Срба на КиМ, овај политиколог каже да када би у игри били само Београд и Приштина и тамошњи узурпаторски режим, то би било решено „за 22 секунде“, али да на то не можемо да рачунамо јер би одмах дошло до одговора САД и међународних јединица на терену.
„Управо због тога треба да пронађемо дипломатске капацитете - да кажемо да смо довољно јаки да се политички, дипломатски, а злу не требало и војно, бранимо уколико неко буде желео да нас угрози. А кад дође до промене геополитичке ситуације у свету наш положај ће бити доста релаксиранији - ово су последњи трзаји тог империјализма који је нама и отео КиМ. Свет се мења и нама не треба још дуго да чекамо да дође та наша правда која ће нам вратити КиМ. Ако смо издржали до сада, издржаћемо још мало“, оптимиста је Матовић.
Директор Руског дома у Београду Евгеније Баранов - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
СРБИЈА
Директор Руског дома: Што Запад више притиска Србе, они су све слободнији у главама /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала