- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хаос због Роналда и чудног потеза – саопштење после захтева за хапшење: „Навијачи могу да тумаче“

© FAYEZ NURELDINEКристијано Роналдо
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Пратите нас
Кристијано Роналдо се поново негативно истакао у дербију 25. кола саудијског првенства и поразу Ал Насра против Ал Хилала (2:0). Велики кикс би могао скупо да кошта његов клуб јер је шест кола пре краја отворио пут до титуле водећем Ал Итихаду, који има три бода више и утакмицу мање.
Хрватски тренер Динко Јеличић је тако доживео тежак пораз на дебију на клупи Ал Насра, али је и тај податак засенио Португалац ужасним понашањем према супарничким играчима и навијачима.
Роналдо је најпре у 11. минуту шокирао публику бездушном реакцијом на то што му се саиграч онесвестио. Онда је 57. минуту невероватно грубо, правим ММА захватом оборио противника, за шта му је енглески судија Мајкл Оливер дао само жути картон.
Затим је излазећи са терена на провокативно скандирање супарничких навијача: „Меси, Меси“, реаговао тако да се гледајући према њима ухватио за међуножје.
Роналдово хватање ужаснуло је Саудијце, али и натерало на конкретне мере. Њих је преузела Ноуф бин Ахмед, угледна правница светског гласа.
Професорка на Универзитету у Женеви, саветница у међународним споровима и арбитар у служби УН-а, објавила је на друштвеним мрежама да ће саудијском државном тужилаштву поднети кривичну пријаву. Тачније, захтев за хапшење и депортацију Кристијана Роналда из Саудијске Арабије.
„Његов поступак хватања за гениталије је казнено дело јавне непристојности, које ако га почини страни држављанин, за собом повлачи хапшење и протеривање. Уопште не пратим спорт. Чак и ако су навијачи Ал Хилала провоцирали Кристијана, он није смео тако да реагује. Његов поступак је злочин“, написала је Бин Ахмедова.
Правница се осврнула и на Роналдов невероватно груб насртај на противника.
„То је напад на противничког играча који нема никаквог оправдања, а ни везе с фудбалом. Кристијано Роналдо је извео толико агресиван чин да је и то кажњиво.“
Објашњавајући инцидент Ал-Наср је објавио саопштење.
„Роналдо пати од повреде. Његов дуел са Густавом Куеларом, играчем Ал-Хилала, почео је ударцем у веома осетљиво подручје. Ово је потврђена информација. Што се тиче тумачења навијача, они су слободни да мисле шта год желе“, наведено је у саопштењу.
Подсетимо, Кристијано Роналдо (38) је почетком године потписао до 2025. за Ал Наср и добио највећу плату у историји фудбала, пола милијарде евра за две године.
Дајо Упамекано, Бајерн - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СПОРТ
Човек који је „закопао“ свој тим
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала