- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мук због дебакла је засенила сцена за аплауз /видео/

© AP Photo / Andreas SchaadЛирој Сане
Лирој Сане - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Пратите нас
Тотална немоћ Бајерн Минхена у двобоју с Манчестер ситијем у четвртфиналу Лиге шампиона и елиминација укупним резултатом 4:1. Дуел на Етихаду обележио је физички сукоб Садија Манеа и Лироја Санеа, а ако је нешто добро у реваншу, јесте помирење пред навијачима и ТВ камерама које је маестрално режирао Томас Тухел.
Немачки стручњак није се прославио откако је дошао на Алијанц арену. Испао је из купа, елиминисан је из Лиге шампиона, али је показао да је невероватан психилог и тактичар, бар када су људски односи у питању.
С обзиром на то да је био свестан да његов тим не може до чуда против Гвардиолине захуктале машинерије, која гази све пред собом, Тухел је решио да присутнима на стадиону и милионима гледалаца крај малих екрана, сервира сцену за памћење, а главни актери награђени су аплаузом крцате Алијанц арене.
Наиме, након што је Сенегалац ударио шаком у лице брзоногог Санеа после првог сусрета у свлачионици Етихада због вербалног сукоба и наводне увреде на расној основи, сада су Минхен и свет видели пружену руку и помирење.
Све се одиграло у 63. минуту након што је Тухел извукао из игре Лироја Санеа, а уместо њега на терен је послао управо Манеа. Чекао је Сенегалац крај аут линије на средини терена Санеа, подигао је две руке, али је заузврат добио једну. Довољно за аплауз комплетне клупе Бајерна и навијача на трибинама.
Врло је вероватно да су „ратне секире“ закопане много раније, али је ово била потврда за јавност да је оно што се догодило између њих само ружна прошлост и да ће наставити даље заједно. Куп им је недостижан, као и Лига шампиона, али им преостаје да се боре за титулу Бундеслиге у којој имају само два бода предности, а до краја је остало још шест кола.
Подсетимо, бивши фудбалер Ливерпула је због ударања Санеа био суспендован један меч, пропустио је двобој са Хофенхајмом, а према писању немачких медија, добио је и највећу казну у историји славног клуба која износи пола милиона евра.
Дајо Упамекано, Бајерн - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СПОРТ
Човек који је „закопао“ свој тим
Трофеј Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
СПОРТ
ЛШ: Храбра Бенфика се опростила ремијем за дерби Милана у полуфиналу – Сити преко Бајерна до Реала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала