- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спуштена завеса на скандалозан случај у Минхену – највећа казна у историји!

© AP Photo / Sven HoppeМане и Сане
Мане и Сане - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Сенегалац Садио Мане суочио се с највећом казном у историји Бајерн Минхена због ударања шаком у лице клупског колеге Лироја Санеа. Све се одиграло после меча на Етихаду у поразу од Манчестер ситија (3:0) у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона.
Према информацијама које стижу из Немачке, осим што је суспендован за наредни меч Бундеслиге са Хофенхајмом (субота, 15.30), Садио Мане биће кажњен финансијски и то са пола милиона евра, што је највећа казна у историји славног клуба из Немачке.
Искусни крилни нападач који је прошле године стигао из Ливерпула у Бајерн, могао је да буде и ригорозније санкционисан, али се, према информацијама Билда, за њега заузео нападнути Лирој Сане.
На још већој казни инсистирао је легендарни голман Оливер Кан, али су челници клуба узели у озбир целокупну ситуацију.
Према речима Манеових пријатеља, Сане је иницирао сукоб у свлачионици на стадиону Етихад, јер је, наводно, рекао Манеу да је „црно г***о“ што је била кап која је прелила чашу и уследио је ударац у главу.
Бајерн је узео у обзир и то што је Мане недавно остао без једног од чланова уже фамилије, те је изречена казна на крају 500.000 евра и суспензија за меч са Хофенхајмом.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Анемично вече Срба у Европи – клупа није било страно тело
Финансијски део неће превише заболети брзоногог 31-годишњег нападача који има годишњу нето плату око 11,5 милиона евра. Простом рачуницом дође се до тога да је Садио кажњенодузимањем половине месечне плате.
Поједини медији у Немачкој иду толико далеко и прогнозирају да Сенегалац који је тек стигао на Алијанц арену, нема будућност у клубу и да би на крају сезоне могао експресно да напусти Бајерн, истиче немачки Скај.
Ипак, оно што би далеко више требало да брине Бајерн од физичког сукоба Манеа и Санеа, јесте актуелна ситуација у клубу која је катастрофална што потврђују резултати.
Долазак Томаса Тухела после отказа Јулијану Нагелсману, који је имао максималних осам од осам у Лиги шампиона, резултирао је елиминацијом из Купа Немачке, а затим и убедљивим поразом и практично елиминацијом од Манчестер ситија у четвртфиналну елитног такмичења.
Реванш је на програму наредне среде, а Бајерн ће покушати да надокнади ненадокнадиво у виду три гола заостатка против Пепове захуктале машинерије предвођене Ерлингом Холандом.
Константин Хацидакис - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Лицемерни Британци: Митровића су разапели, а за лакат у вилицу – ништа!
Садио Мане - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Осмех уз извињење после напада, али скандалозан случај још није затворен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала