- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Све што буде потписано о имовини биће и спроведено

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће у понедељак бити потписан документ који се односи на питања имовине и поручио да ће све потписано бити и спроведено и да у то нико не треба да сумња.
„Не треба нико да сумња да ћемо донети одлуку о повлачењу судија из Уставног суда БиХ и да ћемо у оквиру Министарства унутрашњих послова организовати службу која ће надзирати и пратити. То је наше право“, изјавио је Додик.
Додик је подсетио да је граница између два ентитета дефинисана Анексом два Дејтонског споразума, са припадајућим мапама које јасно утврђују коме припада која територија и упитао шта је ту нелегално и шта у томе има ново.
„Ако има, покажите ми“, рекао је Додик.
Додик је казао да су се у петак у Бањалуци састали озбиљни људи, да је његов тим саставио почетни документ и да су уважене и сугестије других, да све то иде на органе странака и да ће се поново састати у понедељак.
Коментаришући то што председник ПДП-а Бранислав Бореновић и лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић нису дошли на састанак, Додик је рекао да мисли да себе понижава коментаришући Вукановића који је изопштен из нормалног дијалога и способности да то види, пренео је портал РТРС.
„Наравно, њему је лепо када оду у ФБиХ и седи с њима, али то је њихов проблем. Мислим да ћемо у понедељак позвати и њих. Није то никаква молба. Ми не молимо никога“, рекао је Додик.
Када је реч о Бореновићу, Додик је навео да се „зна који је Бореновићев капацитет издаје“.
„Да има имало политичке логике и политичке памети као што нема, он би јуче био тамо“, казао је Додик, који је на аеродрому Батајница присуствовао приказу способности Војске Србије „Гранит 2023“.
Зграда Владе РС у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
РЕГИОН
Снажан потез у самоодбрани: Република Српска самостална - у оквиру дејтонске Босне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала