- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чувени Бо Мекејлеб за Спутњик: „Уз кошаркашког генија Обрадовића Партизан иде на Фајнал фор!“

© AFP 2023 / FRANCK FIFEБо Мекејлеб
Бо Мекејлеб - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Партизан је 2010. године играо Фајнал фор Евролиге, док ће вечерас, 13 година касније, против Реал Мадрида започети борбу за нови велики клупски успех. У сусрет тој серији за Спутњик говори један од најбољих странаца у историји црно-белих Лестер Бо Мекејлеб, плејмејкер који је одвезао Парни ваљак до четири најбоље екипе пре једне деценије.
Колико је јака веза између Мекејлеба и Партизана говоре и речи које је сјајни плејмејкер упутио за читаоце Спутњика.
Није дошао у Србију само да би узео новац и заборавио да је ту био. Не. Мекејлеб је водио Партизан до највећег успеха у новијој историји клуба, иако је у тим стигао као не толико познат играч и то из осредње екипе турског Мерсина.
Мекејлебу је време проведено у Партизану остало у живом сећању због чега он и дан-данас гледа утакмице вољеног клуба.

„Партизан ми много значи! Од првог дана када сам стигао у Београд осетио сам да ме сви желе у клубу. То је све што ми је било потребно. А, све остало ће после тога само да се намести“, присећа се Мекејлеб за Спутњик.

Када се присети чувене сезоне под вођством Душка Вујошевића сигурно се овом сјајном плејмејкеру појави осмех на лицу.
„Та 2010. година је била феноменална. Освојили смо све трофеје у Србији и добили награду тако што смо отишли на Фајнал фор Евролиге. Све смо тада шокирали када смо отишли на Фајнал фор! А, мислим да ће Партизан то урадити и ове сезоне“, каже Мекејлеб и диже самопоуздање навијачима до неба пред окршај са фаворизованим Реалом.
© AFP 2023 / FRANCK FIFEБо Мекејлеб
Бо Мекејлеб - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Бо Мекејлеб
Уздали су се играчи Партизана и пре 10 година у навијаче и атмосферу на трибинама, а тако је и пред окршај са Реалом ове 2023. године.
„Па, Гробари праве најбољу атмосферу! Чак Партизан и на гостујућим утакмицама има осећај као да игра код куће. По мом мишљењу то је најбоља атмосфера у Европи“, констатује Бо.
Иако је играо за Партизан пре 10 година, Мекејлеб прати и навија за црно-беле и у овој сезони. Зато смо га питали да прокоментарише свог наследника на позицији плејмејкера Дантеа Егзума.
„Гледао сам скоро сваку утакмицу ове сезоне. Егзум је започео сезону мало спорије, али он је заиста јако добар играч и нашао је начин да се адаптира. Није случајно био пети пик НБА лиге“, констатује Мекејлеб.
© AFP 2023 / FRANCK FIFEБо Мекејлеб
Бо Мекејлеб - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Бо Мекејлеб
А, онда је истакао да се узда у Жељка Обрадовића.
„Биће то добар меч између Реала и Партизана. Али, Партизан има кошаркашког генија Обрадовића. И мислим да ће он поставити Партизан у позицију да сруши Реал Мадрид“ констатује Бо.
И најављује нови Фајнал фор. До сада је Партизан играо на четири у историји клуба, а освојио је онај 1992. године у Истанбулу тројком Александра Ђорђевића.
„Партизан има много талента. У веома је добром моменту, посебно у последња два месеца. И имају Обрадовића. Као и невероватне навијаче. Тако да - зашто да не?“, у позитивном тону завршава Мекејлеб јављање за Спутњик.
Ако црно-бели у серији против Реал Мадрида (прва утакмица вечерас у 20 часова и 45 минута) буду имали самопоуздање и веру какву и даље поседује Бо Мекејлеб - могу до новог великог успеха.
Да не кажемо чуда.
Мекјлеб верује.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Џими Батлер - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
СПОРТ
Батлер испоручио Милвокију 56 поена – Холивуд видео трилер са срећним крајем
Александар Рашић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Трио Дулетових црно-белих хероја из 2010. за Спутњик: „Само је небо граница за Жељков Партизан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала