- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ко то хоће да „сахрани“ Ердогана

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаОбраћање Ердогана видео-линком на церемонији обележавања испоруке нуклеарног горива нуклеарној електрани Акују
Обраћање Ердогана видео-линком на церемонији обележавања испоруке нуклеарног горива нуклеарној електрани Акују - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
Пратите нас
Иза дезинформације о здравственом стању председника Турске, пуштене у јеку предизборне кампање, могу стајати само англо-америчке службе и они који су им подређени зато што је Ердоган сада главна препрека њиховим плановима да прошире рат против Русије, сматра политиколог Александар Павић.
Центар за борбу против дезинформација администрације турског председника демантовао је наводе медија да је Реџеп Тајип Ердоган доживео срчани удар.
„Вести на друштвеним мрежама о томе да је председник Ердоган наводно доживео срчани удар и да је хоспитализован нису тачне“, саопштио је Центар за борбу против дезинформација.

Дезинформација англо-америчких служби против Ердогана

Павић додаје да је Турска фактички претворена у савезника Русије у овом рату јер не пушта НАТО бродове да уђу у Црно море, постаје врло битно гасно чвориште, а Турски ток је важан и због других држава битних за Русе – Србије, Републике Српске и Мађарске,.
„Турска би била бачена у хаос кад би Ердоган нестао са политичке сцене. Кад би се атлантистичка струја вратила у Турску, Турски ток би вероватно доживео судбину Северног тока и једноставно би Американци имали прилику да 'обрну игрицу'. У много чему појачала би се турска подршка Украјини , много би се посла завршило Ердогановим одласком и сад, пошто је он још ту, онда покушавају да га дестабилизују на овакав начин. Ако ништа друго, стављају акценат на његово здравље, а све то треба да допринесе информативном рату који се сада води против Ердогана“.

Шансе прозападне опозиције

Кандидат турске опозиције, која је претходним локалним изборима 2019. године освојила власт у три највећа града – Истанбулу, Анкари и Измиру, апсолутно има шансу да победи Ердогана на предстојећим председничким изборима, зато што знамо америчке методе, истиче Павић.

„Прозападна опозиција контролише три највећа града у Турској и може да организује изборну крађу, покушај обојене револуције тако што би довели у питање исход избора као што су скоро пробали у Републици Српској или Венецуели. Они итекако, чак иако Ердоган победи један кроз један, имају начина и довољно упоришта у Турској да то покушају да оспоре“.

Без обзира што је државни удар у Турској пропао 2016. године, противници Ердогана ипак неће одустати.
„На крају крајева у Украјини су морали две обојене револуције да изврше да би је потпуно окренули на своју страну“, закључио је Павић.

Како је грип „постао“ инфаркт

Да подсетимо, после дезинформација о срчаном удару, потпредседник Турске Фуат Октај саопштио је да је Ердоганово здравствено стање добро, а портпарол турске владајуће Странке правде и развоја Еркан Кандемир потврдио је да ће Ердоган путем видео-линка учествовати у догађајима поводом пуњења нуклеарног горива у нуклеарној електрани Акују.
Поједини медији објавили су непотврђене информације да је Ердоган наводно имао инфаркт, након што је прекинуо интервју који се емитовао уживо на локалним телевизијама јер се није осећао добро. Ердоган се после дуже паузе вратио у емисију и рекао да је добио стомачни грип због густог распореда услед предизборне кампање.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
СВЕТ
Анкара демантовала вест да је Ердоган имао инфаркт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала