- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руска рапсодија у Мадриду: Фаворити падали као од шале, а Руси нису испустили ни сет

© AP Photo / Kamran JebreiliАлександар Шевченко
Александар Шевченко - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, пласирао се у треће коло Мастерса у Мадриду победом над Андреом Вавасоријем резултатом 6:4, 6:3, а у наредном колу чека га сународник Александар Шевченко који је направио сензацију и рутински елиминисао Јиржија Лехечку резултатом 6:1, 6:1. Велике победе уписали су и Аслан Карацев као и Роман Сафијулин.
Можда Данил Медведев не воли шљаку, али нема сумње да шљака воли њега и Рус све боље игра на овој подлози. На свом првом мечу на Мастерсу у Мадриду Медведев је имао потешкоће са брејк лоптама које је имао противник, међутим Вавасорију ниједном није допустио да му одузме сервис.
Италијан је током првог сета имао три брејк лопте које није искористио, а потом је у десетом гему стигла казна јер је руски ас искористио своју прву шансу и брејком стигао до првог сета.
Данил се у другом сету није суочавао са проблемима на свој сервис, али није ни користио шансе да одузме сервис гем ривала, све до осмог гема када је везао три брејк лопте и искористио прву после чега је рутински завршио меч.
Победа Медведева била је очекивана, међутим од његовог сународника Александра Шевченка мало ко је очекивао не само да ће да савлада Јиржија Лехечку, већ и да ће Чеха победити за само 46 минута.
Руски тенисер у главни жреб Мастерса у Мадриду стигао је преко квалификација и до другог кола и даље није изгубио ниједан сет! После успеха у квалификацијама и победе у првом колу против Џефрија Џона Вулфа, уследио је тежак задатак против Лехечке.
Међутим, тежак само на папиру јер је Шевченко Чеху препустио само два гема за цео меч, док се Рус суочио са само једном брејк лоптом коју је спасао.
Млади Александар рођен је 2000. године и пред њим је много времена да гради каријеру, али нема сумње да је у Мадриду остварио успех који ће му бити корак ка напред, Награда му је стигла у трећем колу где ће играти против Медведева.
Још једно велико изненађење направио је Роман Сафијулин који је савладао седмог носиоца Томија Пола резултатом 6:3, 7:6. Рус је 112. тенисер света, док је Американац 17. на листи, али деловало је потпуно обрнуто јер Сафијулин противнику није дозволио ниједан брејк.
Фаворита је победио и Аслан Карацев који је у два сета резултатом 6:2, 7:5 елиминисао Ботика ван де Зандшулпа, 29. тенисера света. Иако руски тенисер није у најбољој форми стигао у Мадрид, изгледа да је превазишао тај проблем и да је сада још једно од изненађења Мастерса у шпанској престоници.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Новак Ђоковић крај линијског судије коју је погодио лоптицом. - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
СПОРТ
Одлука коју је Новак чекао годинама – тениска традиција одлази у заборав
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
СПОРТ
Незапамћена моћ Руса у Шпанији – осам победа: Андреј почео, Ана избацила Гренд слем шампионку
Матеј Сабанов и Душан Лајовић на АТП купу - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
СПОРТ
Филип поново потонуо, Душан наставио победнички низ, а Карацеву припао српско-руски дерби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала