- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Какво ће бити време за првомајске празнике: Објављена детаљна прогноза

© Tanjug / TARA RADOVANOVICПрвомајски уранак у Београду
Првомајски уранак у Београду - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
Пратите нас
Какво ће бити време током првомајских празника, да ли ће за први мај бити кише или не и да ли ће празник моћи да се проведе у природи, дилема је која је мучила многе, јер метеоролози нису могли са сигурношћу да одговоре на ово питање.
Марко Чубрило, метеоролог, у најновијој прогнози открива да ће за викенд бити умерено топло и нестабилно у региону и да се почетком маја на западу региона очекује свежије, а на истоку претежно суво и топлије.
„У понедељак, 1. маја под утицајем циклона над Тиренским морем изнад јужних, југозападних, западних, северозападних и делом средишњих области региона очекује се нестабилно уз грмљавинске пљускове, а могуће су и локалне непогоде. Над осталим делом региона биће претежно сунчано, само понегде уз локалну појаву грмљавинских пљускова“, каже Чубрило.
То значи да постоје велике шансе да за 1. мај буде сунчано уз ређу појаву пљускова, док се дневна максимална температуре кретати од око 17 на југозападу и западу, до око 25 степени понегде на истоку региона.
У уторак над западним, југозападним, и средишњим пределима претежно ће бити облачно уз кишу и грмљавинске пљускове, док би на истоку углавном било суво. После подне и увече нестабилности се очекују и над северним и понегде источним пределима региона.
У кошавском подручју јака и олујна кошава, увече ће бити у слабљењу. Дневни максимум мало нижи у односу на понедељак.
Од среде до петка, каже метеоролог, биће нестабилније над целим регионом уз кишу и грмљавинске пљускове, а биће могуће и локалне непогоде. Најмање падавина се очекује на истоку и североистоку региона.
„Требало би да уследи освежење уз максимуме од 13 до 18 степени Целзијуса, а ветар би окренуо на умерен северни и северозападни. Дугорочне пројекције за период после 7. маја симулирају типично пролећно време уз температуре око просека и честе грмљавинске пљускове. Сумирано, за 1. мај лепе су шансе да се у Србији углавном задржи суво време уз ређу појаву пљускова“, закључује Чубрило, преноси „Блиц“.
Мост љубави у Врњачкој Бањи - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
ДРУШТВО
Где ће Срби за Први мај – домаће бање скупље од Рима, Лисабона, Беча…
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала