- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Белорускиња стала на пут чуду из Сибира

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeСабаленка - Рибакина, Аустралијан опен, финале
Сабаленка - Рибакина, Аустралијан опен, финале - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Белорускиња Арина Сабаленка победила је у осмини финала Мастерса у Мадриду руско чудо од детета Миру Андрејеву 6:3, 6:1 и у четвртфиналу ће играти против Египћанке Мајар Шериф.
Мира Андрејева одушевила је тениски свет бројним победама у престоници Шпаније, где је успела да упише три победе, иако јој је само 15 година. Додуше, тачно пре два дана одувала је 16. свећицу на рођендандској торти.
Прво је на старту елиминисала фаворизовану Лејлу Фернандез, затим Бразилку Хадад Мају, да би на путу до осмине финала преслишала у два сета и Магду Линет, али преко друге играчице планете није могла.
Руско чудо од детета, рођено у Сибиру, неминовно ће забележити велики скок на наредној ВТА ранг-листи, због фантастичног резултата на Мастерсу у Мадриду.
Борила се Мира Андрејева, али је 24-годишња Белорускиња Сабаленка оправдала улогу апсолутног фаворита и за 73 минута успела је да се домогне свог места међу осам најбољих.
Пробила је лед Андрејева, с обзиром на то да јој је ово био први ВТА турнир где је наступила у главном жребу и оставила је импресиван утисак, с обзиром на то колико година јој је година.
Сабаленка је већ на самом старту меча направила брејк, али је талентована Рускиња узвратила истом мером. Ипак, до краја првог сета друга играчица света је успела још у два наврата да „украде сервис“ Мири Андрејевој и на крају је славила резултатом 6:3.
Борила се 16-годишњакиња колико је могла, покушавала је да парира далеко искуснијој Арини, али је на крају морала да положи рекет и пружи јој руку 6:1 у другом сету.
Ипак, девојка рођена 2007. године у Краснојарску, нема за чиме да жали, јер је успела да добије 14. тенисерку планете Хадад Мају, као и финалисткињу УС Опена из 2021. године Лејлу Фернандез.
Јасно је да су пред њом велике ствари, уколико буде наставила да има овакав однос према тенису.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Крај Лајовићеве убитачне серије
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Медведев се намучио и добио руски дерби – уз свађу са мадридском публиком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала