- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрт на Апенинима: „Пукла је петарда“, али је оставка одбијена

© AFP 2023Дејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Према последњим информацијама са Апенина, Сампдорија је одбила оставку коју је у понедељак ујутру поднео Дејан Станковић, после пораза од Фиорентине у Фиренци убедљивим резултатом 5:0.
„Петарда је пукла“, Сампдорија је закуцана за дно Серија А и очекује је, судећи по катастрофалним резултатима, испадање у Серију Б, због чега је српски стручњак решио да поднесе оставку.
Ипак, у клубу из Ђенове сматрају да Деки ради добар посао и да је екипу преузео у тешком тренутку, те да није кривац за катастрофалну ситуацију у којој се славни Сампдорија налази.
„Ако сам ја проблем, у реду, прихватам то са достојанством и поносом. Дао сам све од себе и не жалим ни због чега, урадио бих исто и био на истом путовању 100 пута. Не кривите играче, ових 5:0 је само на мени. Причајмо о томе“, рекао је Станковић после дебакла Сампе на стадиону "Артемио Франки", да би убрзо после тога поручио челницима клуба да подноси оставку.
Управа клуба је размотрила све факторе после чега је поручила Станковићу да желе да остане тренер, објавили су италијански медији. Такође, спекулише се да би Станковићу уговор могао да буде продужен, али под условом да екипа опстане у Серији А, за шта су изузетно мале шансе.
Сампдорија је тренутно на последњој 20. позицији са само 17 освојених бодова из 32 одиграна кола, док Кремонезе који је 19. има три бода више, а Верона и Специја деле 18. позицију са по 27 бодова.
Станковић је сезону почео на клупи Црвене звезде, али је поднео оставку након што екипа није успела да се пласира у Лигу шампиона. У октобру је стигао у Италију и преузео је Сампдорију са којом је до сдаа уписао свега четири победе уз шест нерешених резултата и чак 16 пораза.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Дејан Станковић поднео оставку?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала