- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан васкрсао у Тополи и вратио се у трку за Лигу шампиона

© Miroslav TodorovicРикардо Гомеш, Партизан - Колубара
Рикардо Гомеш, Партизан - Колубара - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Фудбалери Партизана победили су ТСЦ у Бачкој Тополи резултатом 3:1 (1:1) у 33. колу Суперлиге, чиме су се вратили у трку за позицију број два која води у квалификације за Лигу шампиона. Четири кола преостала су до краја првенства, а грогирани див из Хумске заостаје четири бода за ТСЦ-ом и Чукаричким.
Стрелци за црно-беле били су Рикардо Гомеш, Немања Јовић и Александар Филиповић, док је за домаћи тим погодио Саша Јовановић.
Партизан је искористио поклон од Црвене звезде, која је дан раније убедљиво савладала Чукарички на Маракани (4:0) и тријумфом у Тополи, поново се укључио у борбу за место које води у Лигу шампиона.
Партизан је коначно прекинуо агонију од три меча без победе, од којих два пораза и реми. Такође, тим који с клупе води Игор Дуљај је до пре меча у Тополи имао само једну победу у претходних седам мечева, што је незамапћено у историји славног београдског клуба.
Изузетно садржајно прво полувреме у Бачкој Тополи у режији ТСЦ-а и Партизана, у ком су виђена три гола, али је један поништен због минималном офсајда у ком се нашао центарфор црно-велих Рикардо Гомеш у 45. минуту.
Иако ТСЦ слови за екипу која има добро организовану и тврду одбрану, гости из Београда успели су у раној фази дербија 3. кола плеј-офа. Голгетерски пост у 12. минуту прекинуо је Рикардо, који је погодио мрежу после три узастопне утакмице без гола.
Није се дуго чекало на одговор домаћег тима, који је после одбитка након прекида успео да поравна резултат, а прецизан је био Саша Јовановић. Смушена реакција Партизанове последње линије, која је дозволила Јовановићу да после стативе коју је погодио Лука Илић, смести лопту иза леђа Поповића.
Уследио је мирнији период, да би Рикардо у у самом финишу пред одлазак на одмор поново погодио, али је био у недозвољеној позицији, због чега је погодак поништен.
Отворен фудбал донео је наставак сусрета и после само три минута игре Партизан је поново стекао предност. Одличну партију голом је крунисао Немања Јовић.
Партизанов офанзивни везиста био је сигуран из непосредне близине, након што је натрчао на одбијену лопту после ударца Бибраса Натха. На 3:1 повисио је дефанзивац Александар Филиповић, који је у у паду из полу-маказица успео да смести лопту иза леђа голмана Илића.
Средином другог полувремена дошло је до сукоба фудбалера Партизана и ТСЦ-а, што је бацило мрљу на атомски фудбал који су демонстрирали.
До краја сусрета мреже су мировале, а Партизану сада остаје да се у преостала четири кола плеј-офа бори са ТСЦ-ом и Чукаричким за место које води у квалификације за Лигу шампиона.
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Обрт на Апенинима: „Пукла је петарда“, али је оставка одбијена
Един Џеко, Интер - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Од наци симбола до змија и змајева – ово су забрањени фудбалски дресови /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала