- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Магична флашица“ завршила је велики посао /фото/

© AP Photo / Jon SuperЏордан Пикфорд
Џордан Пикфорд - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
Пратите нас
Реми два дављеника – Лестера и Евертона који се грчевито боре за опстанак у Премијер лиги (2:2) имао је несвакидашњу и изузетно интересантну ситуацију. Џејмс Медисон промашио је пенал, тачније, одбранио му је Џордан Пикфорд, који је претходно користио пушкице залепљене на флашицу за воду.
Голман Евертона био је лукавији од десетке „лисица“ Џејмса Медисона и успео је да му одбрани ударац који је упутио у дубокој надокнади првог полувремена.
Имао је својеврсну „помоћ пријатеља“ искусни енглески чувар мреже, који је пре него што је стао на гол линији погледао папирић залепљен на магичну плаву флашицу која је намењена за воду.
Ту је све лепо било написано, насртано. У случају да шутира Келечи Ихеначо, Џејми Варди или Џејсон Медисон. Управо је последњи поменути пришао да изведе најстрожију казну и то при вођству Лестера резултатом 2:1.
На пушкицама је писало да 60 одсто пенала Медисон шутира по средини гола. Тиме се очигледно руководио Пикфорд. Остао је у месту и то је њему и његовом тиму донело одбрањен пенал.
У наставку сусрет гости са Гудисон парка су преко Нигеријца Алекса Ивобија у 54. минуту стигли до изједначења, што ће се на крају испоставити као коначан резултат 2:2.
До краја Премијер лиге преостала су још четири кола. Лестер има 30 бодова и налази се два места места изнад зоне испадања, са само бодом више од Евертона који је у црвеној зони.
Самим тим, одбрана Џордана Пикфорда уз помоћу „пушкица" добија на тежини јер би лако могла да сачува „карамеле“ од испадања у Чемпионшип.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Бојан Кркић  - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Шта је заједничко свим „Месијима“ – само надимак
Рикардо Гомеш, Партизан - Колубара - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Партизан васкрсао у Тополи и вратио се у трку за Лигу шампиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала