- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски политичар: Американци троше много новца да „купе“ наше душе

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава, Софија
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
Лидер бугарске странке „Препород“ Костадин Костадинов оптужио је своје политичке противнике, једну од највећих политичких снага у бугарском парламенту, странку „Демократска Бугарска“ да су издајници и агенти страног утицаја
Он је подсетио на извештај америчког Стејт департмента с краја 2022. године у коме су набројане државе које су добиле од САД средства за „борбу против руског утицаја“. Конкретно, за Бугарску је од 2017. до 2021. године издвојено преко 47,7 милиона долара. У документу није наведено ко је конкретно добио новац.
По речима Костадинова, Американци уплаћују та средства партијама, политичарима, медијима и невладиним организацијама како би водили проамеричку и антируску пропаганду.
„Демократска Бугарска“, у коалицији са странком „Настављамо промене“, је „велика формација Сороша која је осрамотила парламент земље“, сматра Костадинов.
„Не заборавимо: 20 милиона лева годишње и то само преко Стејт департмента. Још десетине милиона лева се деле преко фонда 'Америка за Бугарску'. Колико долази из америчке амбасаде 'испод руке' и колико се подели као мито, колико се даје да се 'купе' душе у нашој земљи – то је већ тешко рећи“, закључио је Костадинов.
Он је поручио да ће странка „Препород“ наставити да се бори са промовисањем америчких интереса у парламенту Бугарске.
Застава Бугарске  - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
СВЕТ
Бугарска новинарка: Медији добијају новац од Вашингтона за „борбу против руског утицаја"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала