- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Да су нам причали сви бисмо прихватили 2:1 за Партизан“ – Анђушић и Смаилагић верују у победу

© Sputnik / Лола ЂорђевићДанило Анђушић
Данило Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
Истопила се предност Партизана у крцатој Арени, али остаје још једна прилика да црно-бели на домаћем терену обезбеде полуфинале Евролиге. Док Данило Анђушић подвлачи да екипа има два дана да се смири, Ален Смаилагић верује да ће бити лакше када се тиму придружи Матијас Лесор.
Није кошаркашима Партизана било превише до разговора после пораза од Реал Мадрида, али Данило Анђушић кратко је анализирао преломне тренутке меча.

„Нисмо одиграли лошу утакмицу, добро смо одиграли на почетку, али променили су одбрану и нисмо се снашли. Тада је кренуо Таварес да доминира у рекету и вратили су се и држали егал до краја. Имамо сад два дана да се смиримо, па да видимо шта још можемо да поправимо до следеће утакмице и да победимо, да се не враћамо у Мадрид“, рекао је Анђушић.

У Арени је поново оборен рекорд, црно-беле је пратило 20.091 навијач, а атмосфера поготово на почетку била је таква да је пожели сваки тим.
„Жао нам је због тога што смо изгубили у овој атмосфери, невероватно шта раде навијачи и криво нам је што их нисмо обрадовали. Имамо и следећу утакмицу пред нашим навијачима и надам се да ће да нас лепо подржати. Враћа се Лесор и значиће нам у ротацији под кошем и у том дуелу са Таваресом и верујем да можемо до победе у четвртак. Сви бисмо прихватили да је 2:1 пред четврту утакмицу. Верујемо у тим и најважније је да прођемо", закључио је Анђушић.
Ален Смаилагић похвалио је ривала, али истакао да је Партизан показао да може да се носи са њима и без Кевина Пантера и Матијаса Лесора у тиму.

„Реал је добра, квалитетна екипа. Показали смо да можемо да одиграмо на високом нивоу и без два лидера у тиму. Следећу утакмицу ћемо имати једног од њих у тиму тако да ће сигурно бити много лакше, бићемо озбиљнији за следећу утакмицу“, рекао је Смаилагић.

Верује да ће са капитеном и љубимцем навијача на терену бити лакше, али то што нису играли Пантера и Лесора није спречило да пруже подршку саиграчима и буду једни од најватренијих навијача.
„Они су увек ту да ми пруже подршку, ту су и у овом тешком тренутку. Знају да ме и грде некада, али стварно су ми као браћа. У свакој породици има и свађе, важно је да све брзо прође“, објаснио је Смаилагић.
Нову шансу за трећу победу против Реала Партизан има у четвртак такође на домаћем терену.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СПОРТ
Невероватни резултати гласања у Америци – Јокић није био ни близу награде
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СПОРТ
Америка је одлучила –Јокић без треће МВП титуле у низу
Партизан - Реал - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СПОРТ
Обрадовић: Изгубили смо утакмицу због лоших одлука у нападу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала