- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка је одлучила –Јокић без треће МВП титуле у низу

© AP Photo / Rick BowmerНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркашки ас, није освојио трећу узастопну МВП титулу НБА лиге, јер су новинари у Америци одлучили да признање добије Џоел Ембид из Филаделфије. Камерунац је у претходна два наврата гледао у леђа лидеру Денвера, али је овога пута завршио трку испред њега.
Драма и неизвесност владали су до последњег дана, али је Америка сада била наклоњена Камерунцу с француским пасошем. Упорно је, готово од почетка сезоне, снажни центар Филаделфије фаворизован и гуран у први план, док се против скромног Сомборца водила својеврсна хајка, која је на крају, нажалост, уродила плодом...
Ембид је константно кукао како је и у претходне две године заслужио да добије МВП признање, па му је то ове, коначно пошло за руком.
Заслужено? Остаћемо суздржани.
Јер, Јокић иза себе има импресивну сезону и игра најбољу кошарку у досадашњој каријери. Прича искључиво на терену, никако ван њега, што је сушта супротност од Џоела Ембида.
Јокић је у току регуларне сезоне, што се једино узима у обзир у поменутој трци за МВП титулу, бележио практично у просеку трипл-дабл учинак и водио је Нагетсе до првог места Западне конференције и то први пут у историји.
Ипак, ни тако импресивни резултати и 24,5 поена, уз 11,8 скокова и 9,8 асистенција по мечу, нису били довољни НБА лиги да прогласи Србина и трећу годину заредом за најкориснијег играча.
На другој страни, нови најбољи кошаркаш НБА лиге просечно бележи 33,1 поен, 10,2 скокова као и 4,2 асистенције по мечу.
Ембид је тренутно ван строја због повреде колена и Филаделфија без њега игра у полуфиналу Истока против Бостона, док Никола и даље прича искључиво на терену и разбио је Финикс Сансе у првом мечу полуфинала Запада. После тога му се поклонио и суперстар Кевин Дурент који је причао у суперлативу о сомборском кошаркашком генију.
Посебна тема је гласање према коме је Јокић јако далеко од Ембида у трци за МВП звање. Камерунац је укупно имао 915 гласова док је српски ас био на 674.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Српски кошаркаш Никола Милутинов – ЦСКА Москва - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Драма у Москви са неочекиваним расплетом – крај за ЦСКА и Србе
Серхио Љуљ - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Како је „краљев принц“ замутио воду и прошао некажњено?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала