- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби у налету: Крајиновић и Ђере у четвртфиналу

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ласло Ђере
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
Српски тенисери Филип Крајиновић и Ласло Ђере остварили су нове победе и пласирали су се у четвртфинале Челенџера у Прагу, односно у Каљарију.
Ласло Ђере бруси форму за Мастерсу у Риму, а на Сардинији је рутински остварио тријумф над Јозефом Коваликом у другом колу резултатом 6:4, 6:2 у мечу који је трајао 84 минута.
Ђере је био слободан на старту турнира у Каљарију, да би у другом колу, а свом првом мечу показао да је у одличној форми. Успео је српски тенисер да изађе на крај са незгодним Словаком.
Већ на самом старту сусрета, Ђере је успео да дође до брејка који је себично чувао за освајање првог сета резултатом 6:4.
У наставку је 70. рекет света оправдао улогу фаворита и с две „крађе сервиса“ у трећем и седмом гему успео је да слави с убедљивих 6:2 и пласира се у четвртфинале.
Наредни ривал Ласлу Ђереу биће победник меча Алесандро Ђенези - Танаси Кокинакис.
Када је у питању Филип Крајиновић, он је до четвртфинала Челенџера у Прагу стигао преко Федерика Гаија из Италије - 6:2, 4:6, 6:4.
Поменути сусрет трајао је чак 138 минута и водила се велика борба ко ће проћи међу осам најбољих у Чешкој.
Србин је без већих потешкоћа уводни сет решио у своју корист, да би у наставку меча дошло до пада у његовој игри, што је искористио и казнио Италијан - 6:4.
У трећем сету, преломни моменат догодио се у деветом гему када је Филип успео да дође до брејка и да поведе 5:4, после чега је сачувао сопствени сервис и домогао се четвртфинала.
Крајиновић је до пре почетка турнира у Прагу био у лошој форми и имао је само једну победу у претходних десет мечева, док је сада у чешкој престоници успео да веже два тријумфа. Прво је пред њима пао Британаца Чоински, а затим и поменути Итаилјана Федерико Гаија.
Српски тенисер је први носилац у Прагу, а наредни ривал биће му Немац Доминик Кепфер који је елиминисао Норберта Гомбоса.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
 Новак Ђоковић, промотер рада Етно мреже, Експо 2020. Дубаји - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Новак одао почаст жртвама трагедије у Београду
Жижен Жанг - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СПОРТ
Магични Кинез је светска сензација: „Открићу вам тајну...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала