- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После Србије и Енглеска се огрешила о Немању

CC BY 2.0 / Austin Osuide / Фудбалер Немања Видић
Фудбалер Немања Видић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
Прослављени српски фудбалер Немања Видић ни из трећег покушаја није добио довољан број гласова да би ушао у Кућу славних Премијер лиге. Иако према мишљењу многих, слови за једног од најбољих дефанзивних фудбалера у историји енглеске лиге, то му није помогло да постане бесмртан.
Чланство у „Класи 2023“ у Кући славних добили су Видићев бивши саиграч Рио Фердинанд, бивши голман Челсија Петер Чех и легендарни штопер Арсенала Тони Адамс.
Према одлуци Премијер лиге, Алекс Фергусон и Арсен Венгер заузеће своја места у Кући славних.
Осим Немање Видића који је оставио дубок траг у клубу с Олд Трафорда, шансу да једног дана кроче у Кућу славних Премијер лиге и даље чекају Сол Кембел, некадашњи штопер Арсенала, чувени леви бек Ешли Кол, везисти Јаја Туре и Мајкл Керик, баш као и Енди Кол, Џермејн Дефо, Лес Феринанд, Роби Фаулер, Гери Невил, Мајкл Овен, Џон Тери.
Подсетимо, Премијер лига сваке године изабере по две легенде које буду уврштене у елитно друштво, као што је сада био случај са сер Алексом Фергусоном и Арсеном Венгером, док се остали бирају гласањем од стране навијача на официјалном сајту лиге.
Такође, фудбалери и тренери који заврше у Кући славних добијају 10.000 фунти, које затим проследе у хуманитарне сврхе по сопственом нахођењу. Наравно, неизоставан део је плакета Премијер лиге.
Немања Видић је у дресу „црвених ђавола“ освојио чак пет титула првака Енглеске, подигао је и трофеј Лиге шампиона, као и три Купа Енглеске, а постао је и светски клупски првак са Јунајтедом. У два наврата је прекаљени штопер успео да понесе признање за најбољег играча Премијер лиге, и то у пакленој конкуренцији са Кристијаном Роналдом, Дидијеом Дрогбом, Френком Лампардом, Стивеном Џерардом, Рајаном Гигсом, Полом Сколсом и многим другим звездама.
Немања који је због тога што је ишао главом, где многи нису смели ногом, понео надимак „ужичка стена“. Одиграо је округло 300 утакмица за Манчестер, постигао је 21 погодак уз четири асистенције.
Током богате каријере бранио је боје Црвене звезде, Спартака из Москве, Манчестер јунајтеда и Интера.
Подсетимо, Видић се недавно кандидовао за председника Фудбалског савеза Србије, али када је схватио како стоје ствари у српском фудбалу, у „минут до 12“ је повукао кандидатуру и није се појавио на Скупштини ФСС у Кући фудбала, где је Драган Џајић као једини кандидат однео победу.
Видић је имао у плану да помогне српском фудбалу, али до тога, бар за сада, неће доћи.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Дошао, видео и оборио рекорд
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Звездама одзвонило у Паризу – Нејмар имао „непозване госте“, грешног Месија брани клуб
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала