- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездама одзвонило у Паризу – Нејмар имао „непозване госте“, грешног Месија брани клуб

© Tanjug / AP/Francois MoriНејмар
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
Нема мира међу "свецима" из Париза где су се на удару нашле две од три највеће звезде - Лео Меси и Нејмар. Хорор резултати клуба из престонице Француске, натерали су навијаче да изађу на улице и дигну глас против Аргентинца, док су Бразилцу отишли у кућну посету и скандирали му да напусти клуб.
Невоље у рају, тако би се најкраће могла описати ситуација у Пари Сен Жермену. Клуб који је немилице трошио огроман новац како би у својим редовима окупио највеће суперстарове магичног правоугаоника, постао је џак за ударање.
Пораз од Лоријена протеклог викенда на Парку принчева и то убедљивим резултатом 3:1, натерао је навијаче да отворено испоље незадовољство према Месију и Нејмару, који су скупо плаћени, а на терену не показују ни делић онога што би требало.
Нејмар је додуше више ван терена него на њему. Тренутно се опоравља од операције чланка, али то навијаче не занима. Бесни су, огорчени, љути и решили су отоврено да се суоче са њим.
Последња ситуација јесте долазак навијача пред кућу Бразилца у Паризу, где су узвикивали:
„Нејмаре одлази и отказ за Нејмара“, гласили су повици огорчених навијача, чиме су јасно исказали шта мисле о његовом залагању за славни клуб из Париза.
Ништа боље није прошао ни Лео Меси против ког су навијачи на улицама Париза истакли велики број транспарената с погрдним порукама. Аргентинац је суспендован од клуба две недеље, с обзиром на то да је после пораза од Лоријена самоиницијативно сео у авион и отишао за Саудијску Арабију без претходне дозволе клуба.
Разбеснело је то челнике Пари Сен Жермена који су били приморани да повуку радикалан потез у виду 14-дневне суспензије, те он неће моћи да тренира са екипом и да игра мечеве.
Ипак, када су у питању транспарентни с увредама на рачун Месија, који је прошле године водио Аргентину до титуле првака света, клуб је то најоштрије осудио и заштитио је свог играча.
„Пари Сен Жермен снажно осуђује неприхватљиве и увредљиве потезе мале групе навијача. Ништа не може да оправда такве поступке. Клуб пружа апсолутну подршку својим играчима и управи и свим онима који су погођени оваквим срамним понашањем“, наводи се у саопштењу Пари Сен Жермена.
И док би Меси већ на лето могао да напусти Париз, с обзиром на то да у јуну постаје слободан, Нејмар има уговор до 2025. године, али је велико питање да ли ће после свега остати до његовог истека.
Помиње се да би Манчестер јунајтед радо у своје редове довео вечито повређеног Бразилца.
Такође, извори блиски Пари Сен Жермену открили су да ће клуб убудуће тотално променити политику довођења играча и апострофиране су три кључне ствари приликом довођења нових имена.
Више се неће доводити звезде које лоше утичу на атмосферу у свлачионици, већ ће се радити на довођену младих играча, гледаће се да буду Французи и да буду тимски играчи.
Јер је очигледно да ера са Месијем, Нејмаром, Донарумом, Рамосом и осталима неће остати упамћена по добром, а потрошен је огроман новац.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Душан после гола и победе једва задржао сузе: „Слава им“ – подршка и из Шпаније
Филип Костић, Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СПОРТ
Влаховићи „дрмају“ Италијом! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала