- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дошао, видео и оборио рекорд

© AFP 2023 / Nick PottsЕрлинг Холанд
Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
Нападач Манчестер ситија Елинг Браут Холанд исписао је историју Премијер лиге у победи над Вест Хемом (3:0), где је постигао други гол за свој тим, што је његов укупно 35. погодак ове сезоне, чиме је надмашио Алана Ширера и Ендија Кола.
Чувена латинска изрека „Veni, vidi, vici“, дођох, видех, победих, у Холандовом случају могла би да гласи: дођох, видех, оборих рекорд.
За убојитог Норвежанина не постоје границе и јасно је да ће уколико настави овим темпом, оборити бројне рекорде, да је ово тек почетак.
Јер, како другачије описати апсолутну доминацију Ситија и Холанда који и даље претендују за освајање чувеног хет-трика, што подразумева трофеј Премијер лиге, Лиге шампиона и Купа Енглеске.
Историја је на Етихаду исписана у 70. минуту када је Холанд рутински матирао Фабијанског, чиме је стигао до рекордног 35. гола у енглеском првенству и то у својој дебитантској сезони. На тај начин отишли су у заборав претходни рекорди у власништву Алана Ширера, звезде Њукасла и Ендија Кола.

„Ово је посебан тренутак и посебна ноћ. Леп је осећај, као и сваки пут када постигнем гол. Такође, сви знамо да је могуће да освојимо три трофеја, али не смемо још да размишљамо о финалу ФА Купа јер за три дана играмо против Лидса“, рекао је нови рекордер Премијер лиге по броју постигнутих голова Ерлинг Холанд.

На питање како ће прославити обарање рекорда, Норвежанин је искреним одговором прилично изненадио јавност.

„Идем кући да играм видео-игрице, нешто да поједем и да спавам. То је мој живот. Не размишљам о личним рекордима, иначе бих полудео“, рекао је Гвардиолин први избор у шпицу напада.

Импресивне су бројке које иза себе има Холанд који је на претходних шест утакмица на стадиону Етихад постигао чак 13 погодака, док је поменутих 35 постигао на 31 мечу.
Импресиван је Норвежанин и у Лиги шампиона, где ће Сити у полуфиналу ударити на Реал Мадрид. Холанд је на осам утакмица тресао мрежу чак 12 пута и први је стрелац тренутно елитног такмичења.
Холанд је по завршетку сусрет протрчао кроз шпалир који су направили фудбалери и стручни штаб Манчестер ситија, и на тај начин му је одато признање за све што је урадио.
„Био је леп осећај, али је мало и болело, с обзиром на то да су ме сви ударали по леђима“, стигао је и да се нашали Холанд, док је Гвардиола поручио:
„Невероватно је колико голова је постигао и како нам помаже да побеђујемо. Цео тим је задовољан због њега. Он је јединствена личност, сјајан играч, а и као особа је посебан. Заслужио је шпалир због невероватног достигнућа“, рекао је Пеп.
Сити је на претходних девет утакмица у Премијер лиги уписао исто толико победа и престигао је Арсенал на врху табеле, с бодом предности и утакмицом мање.
Иначе, Сити је под тренерском палицом Пепа Гвардиоле од 2016. године постигао импресивних 1.000 голова на 404 утакмице у свим такмичењима.
Фудбалер Немања Видић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
После Србије и Енглеска се огрешила о Немању
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Звездама одзвонило у Паризу – Нејмар имао „непозване госте“, грешног Месија брани клуб
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Душан после гола и победе једва задржао сузе: „Слава им“ – подршка и из Шпаније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала