Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Знамо ли? Из дубине мрака велике трагедије чуло се страшно упозорење – за све

CC0 / пиксабеј / За вршњачко насиље није одговорна искључиво породица...
 За вршњачко насиље није одговорна искључиво породица... - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
Знамо све о светским ратовима, геополитичким ломовима, биткама удаљеним хиљадама километара, а знамо ли шта нам се дешава ту, на само неколико корака, у дечјој собици?
Знамо све о глобалним заверама, намерама планетарних лидера, тајним наумима владара из сенке, а знамо ли шта је план малог клипана и шипарице који су ту, поред нас?
Знамо све о потресима на светским берзама, економским кризама, финансијским шпекулацијама, криптовалутама, а знамо ли на шта ће нам деран потрошити згужвани џепарац из џепа тренерке?
Знамо све о домаћим и међународним декларацијама, резолуцијама, пројектима, документима, анексима, прописима, мапама пута, а знамо ли шта пише на корицама свеске за биологију или историју нашег пубертетлије?
Знамо све о биолабораторијама, одбеглим вирусима, вакцинама, генетском инжењерингу, а знамо ли какав се хемијски процес одвија у главици детета које нам је најближе?
Знамо све о нуклераном, хиперсоничном, стратешком и тактичком оружју које прети планети, а знамо ли да ли нам дете у шареној кутијици скрива неку муницију?
Знамо све о великим политичким гибањима, убрзаним престројавањима и малих држава, униполарном и мултиполарном свету, а знамо ли шта нам ђак ради у неком ћошку на малом и великом одмору?
Знамо све о четвртој индустријској револуцији, пакленим плановима из Давоса, вештачкој интелигенцији, али знамо ли у шта нам током ноћи дете буљи на осветљеном дисплеју?
Знамо све о кривцима, одговорнима, знамо да делимо лекције, да упиремо прстом, да гневно етикетирамо, али знамо ли како се осећају деца која данас пале свеће својим убијеним другарима испред Основне школе „Владислав Рибникар“ у центру Београда?
Сада сви знамо све. Како је требало, како је морало, ко је затајио, где су начињени пропусти, ко је направио рупу у прстену обезбеђења, ко је заспао у ланцу овлашћења…
Сада сви знамо све. Како је урушен систем вредности, како смо увезли феномене који разарају друштвено ткиво, на који начин смо суновратили културолошки модел, како смо убили традиционалну породицу….
Сад сви знамо све…
Али, из дубине мрака страшне трагедије која је у среду завила Србију у црно, још одјекује вриштеће упозорење за све:
Знамо ли своју децу?
Текст можете чути и у аудио верзији:
Помен страдалима у ОШ Владислав Рибникар у Храму Светог Саве - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
ДРУШТВО
Србија тугује: Широм земље грађани одају пошту убијенима у београдској школи /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала