- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Повреда је компликованија него што се мислило, али – „очекујте Надалов кец из рукава“

© AP Photo / Adam HungerРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Пратите нас
Иако на терен није изашао још од Аустралијан опена Рафаел Надал биће главни фаворит за освајање Ролан Гароса, не само на папиру већ то мисли и тениски свет, а у „Бика са Мајорке“ верује и Карлос Моја.
Када је прошле године стигао у Париз, место на ком је освојио до тада 13 Гренд слем титула, Рафаел Надал жалио се на повреде и није деловао најбоље. Међутим, меч по меч, иако се Надал све више жалио, играо је све боље и на крају освојио титулу.
Гренд слему на париској шљаци претходио је Мастерс у Риму где је Надал елиминисан у трећем колу, а иако још увек није познато да ли ће ове године играти у „граду вечности“ предвиђа се сличан сценарио. Карлос Моја, један од Надалових тренера, не сумња у њега.

„Рафа наставља да игра са вером у себе и у то да ће ускоро моћи да заигра. Од њега увек можете да очекујете да ће извући кеца из рукава. Зато мислим да је урбана легенда да Надалу треба много мечева да буде спреман – када се враћао из повреда, увек је имао добре резултате“, рекао је Моја.

Недостатак припреме за шљаку која му је омиљена подлога Надалу ће свакако недостајати, али Моја сматра да ће „краљ шљаке“ бити спреман.
„Наравно да би било боље да дође на гренд слем са више припреме, али и ми имамо своја оружја. Тачно је да је повреда компликованија него што се у почетку мислило, али треба да будемо оптимисти“, објаснио је Моја.
Прослављени шампион Ролан Гароса из 1998. године наговестио је Надалов кец у рукаву и иако се прича о томе да би ова година могла да буде последња Рафина шанса за нову Гренд слем титулу, шпански ас очигледно има другачије планове.
Међутим, колико год Моја, Алкарас и остали љубитељи његовог тениса веровали у Рафу он ће морати да се суочи са наоштреним ривалима који му се сигурно неће тек тако склањати са пута.
Шљака је ове године донела велика изненађења, а сезона на тој подлози још увек се захуктава. Новак Ђоковић имао је проблема са лактом на Српска опену међутим српски ас ће учинити све да Рафи помрси конце што му је већ у прошлости полазило за руком.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Срби у налету: Крајиновић и Ђере у четвртфиналу
Руски тенисер Аслан Карацев - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Рус превелики залогај за кинеску сензацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала