- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус елиминисан после велике драме – Алкарас против Немца за титулу

© Sputnik / Александар Джорович / Уђи у базу фотографијаАслан Карацев, руски тенисер
Аслан Карацев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Пратите нас
Аслан Карацев, руски тенисер, после велике борбе поражен је у полуфиналу Мастерса у Мадриду од Јана Ленарда Штруфа, немачког тенисера резултатом 4:6, 6:3, 6:4. Други финалиста је Карлос Алкарас који је уз торту прославио пролазак у финале после победе над Борном Ћорићем резултатом 6:4, 6:3.
Два сата и 17 минута трајала је борба Аслана Карацева и Јана Ленарда Штруфа у којој је Рус у трећем сету спасао чак три меч лопте. Почео је Аслан добро меч, међутим пад се осетио у четвртом гему када је Немац направио брејк.
Рус се брзо вратио и потом два пута одузео сервис ривалу и освојио први сет. У другом сету поново је Карацев први изгубио сервис гем, али овога пута није успео да се врати и Немац је и сувише лако дошао до изједначења.
У трећем сету поново Штруф узима брејк, а онда је у деветом гему уследила драма!! На сервис руског тенисера Немац је имао три меч лопте које је Аслан некако успео да спасе и остане бар још мало у мечу.
Није дуго трајало, јер је Штруф био доминантан у свом сервис гему и на крају однео победу после преокрета.
Први је финале у Мадриду обезбедио Карлос Алкарас и то на свој 20. рођендан. Иако је деловало резултатски лако Шпанац је ипак морао да се помучи и на терену је провео сат и 40 минута како би елиминисао Борну Ћорића, хрватског тенисера који је у првом сету успевао да дође до брејк лопти.
Хрват ипак није могао да издржи налет талентованог Шпанца који је у петом гему направио брејк, сачувао га до краја и сета и повео. У другом сету било је мало динамичније. Поново је Алкарас стигао до брејка, али овога пута одмах је узвратио Ћорић.
Међутим, није дуго трајао Борнин отпор јер му је Шпанац поново одузео сервис и тако већ направио корак ка финалу у које се пласирао после новог брејка у деветом гему.
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Срби настављају поход на титуле – Филип и Ласло у полуфиналу
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Новаков „флешбек“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Надалова агонија или припрема за главни циљ?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала