- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас је морао да промени плочу: „Ноле је увек фаворит“

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, пласирао се у финале Мастерса у Мадриду, а када се тај меч заврши неће имати превише времена за одмор јер иде у Рим где ће се припремити за Ролан Гарос. Не крије Шпанац да себе види као фаворита на париској шљаци, али на ту листу додаје и Новака Ђоковића као и Рафаела Надала.
Када су га пре неколико дана медији упитали за фаворита на Ролан Гаросу, без превише размишљања Карлос Алкарас рекао је да је то Рафаел Надал, међутим, када се „Бик са Мајорке“ повукао са Мастерса у Риму, млади Шпанац променио је одлуку.
И даље се на његовој листи фаворита налази Надал, али поред тога сада као потенцијалне шампионе Отвореног првенства Француске види и Новака Ђоковића, као и Стефаноса Циципаса, али и себе.
„Фаворити су Ђоковић, Циципас, Надал ако дође и ја. Себе стављам високо на ту листу. Ноле је увек фаворит, Рафа такође јер је то његов турнир, а од Стефаноса очекујем висок ниво. Ја играм на добром нивоу, имам одличне резултате уз велико самопоуздање“, искрен је био Алкарас.
У претходном периоду талентовани Шпанац направио је фантастичне резултате, тријумфовао је у Барселони, игра финале Мадрида, а уколико буде победио Јана Ленарда Штруфа поново ће бити први на свету.
„Већ сам био први на свету, освојио сам и један Гренд слем, чека ме четврто финале на мастерсима… За 20 година то је одличан старт, али много сам се борио да будем у оваквој ситуацији. Не осећам вртоглавицу због тога“, објаснио је 20-годишњак из Мурсије.
Алкарас ће од свих поменутих фаворита имати најбољу припрему за Ролан Гарос. Надал није изашао на терен до Аустралијан опена због повреде кука, а објавио је да неће играти ни у Риму, док је Новак Ђоковић после Аустралије играо само у Дубаију, Монте Карлу и Бањалуци, а Мадрид је пропустио због повреде лакта.
Иако је Циципас одлично играо током једног дела Мастерса у Шпанији у четвртфиналу је дозволио да га елиминише Штруф који јесте у сјајној форми, али уколико Грк жели титулу не би смео да допусти такве поразе.
Јан Ленард Штруф - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Од губитника до финалисте: Немац се осветио Русу – а сада чува Новака
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Новак тренирао са Русима: Андреј је био тениски херој – а српски ас га није заборавио
Аслан Карацев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Рус елиминисан после велике драме – Алкарас против Немца за титулу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала