- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немачки адвокат поново о Русима и Белорусима – уз поруку политичарима: „Бојкотом кажњавате своје“

© Sputnik / Елена Соболь / Уђи у базу фотографијаПредседник Међународног олимпијског комитета Томас Бах
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах рекао је да та организација предузима све мере да се руски и белоруски спортисти врате на међународна такмичења.
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Дирљив гест из Загреба: „Титулу посвећујем Еми“
„Сада улажемо све напоре да испунимо мисију, да спроведемо предлог Олимпијског покрета да се спортисти са руским и белоруским пасошима врате на међународна такмичења. У блиском смо контакту и размењујемо мишљења са међународним федерацијама које су тренутно надлежне за одржавање“, навео је Бах.
Немачки адвокат је изнео жељу да идеја коју је промовисао успе.
„Веома се надамо да ће ова мисија бити спроведена под условима који су утврђени тако да спортисти из ове две земље учествују на такмичењима у неутралном статусу и да заиста можемо да ујединимо цео свет Олимпијским играма у Паризу“, истакао је Бах.
Осврнуо се и на политичке одлуке.
„Знате изјаве влада које желе да одлучују ко може да учествује на Олимпијским играма, међународним такмичењима, а ко не. Морамо бити веома чврсти да те одлуке доносе одговорне спортске организације. Верујем да владе имају право да изразе свој став, али такође разумеју да ће сваки бојкот само казнити сопствене спортисте и лишити свој народ могућности да се поноси наступом својих спортиста на Олимпијади“, додао је шеф МОК.
Извршни комитет МОК-а је у марту 2023. препоручио да међународне федерације дозволе да учествују Руси који нису подржали специјалну операцију као неутрални спортисти.
Истовремено, организација предлаже да се не дозволи учешће на турнирима спортистима повезаним са оружаним снагама или безбедносним агенцијама.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Легенда је отписала своје и најавила крунисање Денвера: „Цените Јокићеву величину“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала