- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Прилепин саопштио шта се десило у тренутку атентата на њега

© Петар ВујанићРуски писац Захар Прилепин
Руски писац Захар Прилепин  - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Познати руски писац Захар Прилепин, након што се пробудио из вештачке коме, испричао је шта се десило у тренутку када је активирана експлозија у аутомобилу у којем се налазио.
Прилепин је саопштио да се он налазио за воланом возила која је била дигнута у ваздух у суботу у Нижњегородској области. На три мунута је изгубио свест.
Писац је саопштио да је задобио прелом обе ноге.
Терористички напад је извршен са две мине, од којих је само једна активирана испод сувозачког места на којем је седео погинули Александар Шубин.
Према речима писца, његова ћерка је изашла из возила 5 минута пре експлозије.
У суботу је Прилепинов аутомобил дигнут у ваздух на ауто-путу у Нижегородској области. У експлозији је погинуо возач аутомобила, а Прилепин је рањен. Писац је хоспитализован са преломима и потресом мозга у болници у Нижњем Новгороду, где је оперисан и уведен у вештачку кому.
Прилепинова прес служба јавила је да је од последица експлозије погинуо Александар Шубин, припадник батаљона „Оплот“ Руске гарде. Полиција је након тога привела мушкарца умешаног у дизање аутомобила у ваздух. Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак према члану терористички напад.
Писац Захар Прилепин - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
РУСИЈА
Прилепин пробуђен из вештачке коме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала