- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најбоља ноћ у Јокићевој каријери – ни 53 поена српског аса није било довољно

© AP Photo / Matt YorkНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Никола Јокић, до недавно најбољи кошаркаш НБА лиге, постигао је 53 поена у четвртој утакмици у серији Денвера и Финикса, али су на крају упркос историјској партији српског аса Санси славили резултатом 129:124 (32:34, 31:27, 35:31, 31:32).
У ноћи између недеље и понедељка Никола Јокић одиграо је најбољи меч од почетка своје професионалне каријере и за 39 минута на паркету убацио је 53 поена и уписао четири скока уз 11 асистенција.
Јокић је постао први центар у историји НБА лиге који је уписао преко 50 поена и десет асистенција у плеј-офу. На историјске партије српског аса смо навикли, али су изгледа и његови саиграчи такође, што је направило проблем јер се поново показало да не може сам да води Денвер до победе.
Уз Јокића код Нагетса се истакао Џамал Мареј са 28 поена, пет скокова и седам асистенција, али је допринос осталих играча Денвера у оваквој утакмици био мали јер су Арон Гордон и Мајкл Портер имали по 11 поена.
Утакмица је била пуна неизвесности, драме и смењивања предности, међутим деловало је на три минута до краја да Финикс има предност која је преломила утакмицу. Пет везаних поена српског аса, а затим по кош Гордона и Мареја дали су поново наду Нагетсима који су на минут до краја смањили разлику на три поена.
Дошло је до подбацивања, а иако је деловало да је Диандре Ејтон направио фаул, судије то нису виделе и Финикс је после слободних бацања увећао предности, да би потом стигао и до изједначења у серији.
Кошаркаши Финикса имали су одлично вече, иако ће засигурно њихова победа остати у сенци Јокићеве невероватне партије. Најефикаснији је био Девин Букер са 36 поена, шест скокова и 12 асистенција, а пратио га је Кевин Дурент са истим бројем поена, 11 скокова и шест асистенција. Велику улогу имао је и Ландри Шемет који је у последњој деоници погодио три тројке које су Финикс довеле до нешто веће предности.
Денвер је поражен, али Никола партија мора да остане записана као једна од најбољих у његовој каријери. Српски ас је после три деонице имао 42 поена, а посебно је доминирао у трећој када је убацио 18 поена што је додатно мотивисало и Букера, па је тако спектакл био потпун.
Кошаркаши Меге на загревању - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Од „минус 17“ до полуфинала – Будућност прва „бацила рукавицу“ Београђанима
Партизан - Реал Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Реал се чува за Партизан – и умало му се то обило о главу
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Легенда је отписала своје и најавила крунисање Денвера: „Цените Јокићеву величину“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала