- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто је Новак отишао у Израел

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Већ неколико година уназад на тениским турнирима играчи током мечева седе на специјалним „Вотер дроп“ клупама, а то је био случај и на Српска опену у Бањалуци, где смо истражили чиме се ова компанија бави и како је Новак Ђоковић повезан са њом. Српски ас почео је интезивно да сарађује са „Ватер дропом“ што потврђује у његов одлазак у Израел.
Када је стигла вест да је Новак Ђоковић непосредно пред почетак турнира у Риму отишао у Израел, постојала је бојазан да је пут првог тенисера света био поводом повреде лакта, међутим убрзо је стигао демант.
„Једино што знамо са сигурношћу јесте да је Новак био овде на састанцима и да је отишао после 20 сати. Нема никакве везе са здрављем“, рекао је Ори Купер, израелски спортски новинар за Спутњик.
Касније је утврђено да су састанци били договорени са компанијом „Ватер дроп“ која је основана 2016. године у Бечу са циљем да кроз флашице од нерђајучег челика провомише смањење пластичног отпада и подстакне на већу конзумацију воде.
Та идеја допала се и Новаку Ђоковићу који је одлучио да кроз Фондацију која носи његово име почне сарадњу са аустријском компанијом.

„Постати спортиста се не ослања само на таленат и тренинг, већ и на изборе које доносите за своје тело. Здрав начин живота укључује одговарајућу хидратацију без уступака по питању утицаја на животну средину. Верујем да заједничким радом можемо да направимо разлику и да се решимо свих пластичних флаша“, наводи се на сајту компаније Новакова изјава.

Аустријска компанија добила је можда и најбољег главног амбасадора јер једна од циљних група јесу били тенисери, а српски ас је међу најпознатијим спортистима који промовишу здрав начин живота.
„Вотер дроп наставља своју мисију да уздрма индустрију пића. Одлучни смо да подижемо свест о негативном утицају нездравих слатких пића у пластичним флашама. Сада нисмо сами на путу остварења наше визије. Новак Ђоковић дели нашу жељу и осећај за променом и са својим јединственим искуством од сада подржава нашу компанију“, наведено је у објави поводом провомисања сарадње компаније и најбољег тенисера света.
Оно што привлачи пажњу када је реч о „Вотер дропу“ јесу поменуте клупе на којима је постављен апарат са водом, а тенисери могу у сваком тренутку да виде колико су воде сипали у своје флашице.
У самим флашицама поред воде може да се нађе осам врста витаминизације и три облика електролита. То заправо и јесте „тајни зачин“ идеје ове компаније. После низа истраживања и одобрења од здравствених установа „Вотер дроп“ је направио такозване коцке од витамина које се растарају у воду и тако витаминизују. Свака коцка у себи садржи три витамина, а један од њих у свакој је витамин Б.
Полемише се да би једна од тих „витаминских коцки“ могла да буде направљена по Новаковој жељи. Заправо, „Ватер дроп“ тим нам је у Бањалуци потврдио да интезивно раде на томе са српским тенисером.
Истовремено су развијали технолошке карактеристике и тржишту понудили чепове са УВ-Ц технологијом који пречишћавају воду и преко пратеће апликације подсећају људе да редовно пију воду.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
СПОРТ
Ђоковићев жреб за Рим сличан оном за Српска опен – најтеже на крају
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
СПОРТ
Рубљов зна где се игра прави тенис
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
СПОРТ
Оштре оптужбе за Шпанце и шампиона – да ли је на бизаран начин добио кључну помоћ?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала