Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Згрожен сам! Кустурица за Спутњик о атентату на Прилепина

© Sputnik / Aлександар МилачићЕмир Кустурица
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Прослављени редитељ Емир Кустурица, рекао је за Спутњик да је атентат на руског писца Захара Прилепина злочин са предумишљајем. Једно је кад се бориш на фронту, а друго кад идеш да посетиш мајку, па ти неко постави мину под ауто, додао је познати филмски стваралац.
„Ми смо њему дали велику Андрићеву награду за изузетан роман „Обитељ“. Држим да је то један од најбољих романа у 21. веку и да је убијати писце, наравно, ствар која никад неће бити нормална. Једно је кад се бориш на фронту, а друго кад идеш да посетиш мајку па ти неко постави мину под ауто“, изјавио је Кустурица за Спутњик.
Редитељ је навео да је згрожен овим догађајем, и упутио најтоплије жеље да што пре напише роман који ће бити за корак испред његовог капиталног дела „Обитељ“.
Подсетимо, у суботу је Прилепинов аутомобил дигнут у ваздух на ауто-путу у Нижегородској области. У експлозији је погинуо возач аутомобила, а Прилепин је рањен. Писац је хоспитализован са преломима и потресом мозга у болници у Нижњем Новгороду, где је оперисан и уведен у вештачку кому.
Прилепинова прес служба јавила је да је од последица експлозије погинуо Александар Шубин, припадник батаљона „Оплот“ Руске гарде. Полиција је након тога привела мушкарца умешаног у дизање аутомобила у ваздух. Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак према члану терористички напад.
Аутомобил Захара Прилепина - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
РУСИЈА
Оптуженом за атентат на Прилепина одређен двомесечни притвор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала