- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Оптуженом за атентат на Прилепина одређен двомесечни притвор

© Истражни комитет Руске Федерације / Уђи у базу фотографијаАутомобил Захара Прилепина
Аутомобил Захара Прилепина - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Према судској одлуци, Александру Пермјакову, оптуженом за дизање у ваздух аутомобила писца Захара Прилепина, одређен је притвор у трајању од два месеца, саопштила је прес-служба Генералног тужилаштва Русије.
Претходно је Истражни комитет Русије на свом телеграм каналу објавио да је против осумњиченог за атентат на руског писца Захара Прилепина подигнута оптужница за тероризам.
„Главна истражна управа Истражног комитета Русије је у оквиру истраге кривичног предмета због дизања у ваздух аутомобила Захара Прилепина против Александра Пермјакова подигла оптужницу због извршења кривичних дела прописаних чл. 205 Кривичног закона Русије (терористички акт) и чл. 222 Кривичног закона Русије (незаконита трговина оружјем). Истрага, у својству превентивне мере, захтева одређивање притвора”, наводи се у саопштењу.
У суботу је Прилепинов аутомобил дигнут у ваздух на ауто-путу у Нижегородској области. У експлозији је погинуо возач аутомобила, а Прилепин је рањен. Писац је хоспитализован са преломима и потресом мозга у болници у Нижњем Новгороду, где је оперисан и уведен у вештачку кому.
Прилепинова прес служба јавила је да је од последица експлозије погинуо Александар Шубин, припадник батаљона „Оплот“ Руске гарде. Полиција је након тога привела мушкарца умешаног у дизање аутомобила у ваздух. Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак према члану терористички напад.
Руски писац Захар Прилепин  - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
РУСИЈА
Прилепин саопштио шта се десило у тренутку атентата на њега
Захар Прилепин - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
РУСИЈА
Бомба на писца – апокалипса коју живимо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала