- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кум на кума: „Тренутно не можемо да разговарамо“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗек Ледеј
Зек Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Уочи пете утакмице у плеј-оф серији Партизана и Реал Мадрида, појавила се врло занимљива прича о кумству Зека Ледеја и Најџела Вилијамса Госа. Пријатељство се развило док су били у Олимпијакосу, а Жељко Обрадовић допустио је Ледеју да одмах после потписаног уговора за Партизан оде у САД и буде кум на венчању кошаркашу Реал Мадрида.
Као и у претходне четири утакмице Зек Ледеј и Најџел Вилијамс Гос боре се на супротним страна за Фајнал фор Евролиге, а пред одлучујућу утакмицу говорили су о свом великом пријатељству које је почело када су 2018. године у размаку од два дана потписали уговоре са Олимпијакосом.
Сасвим случајно Ледеј се нашао у Лас Вегасу где је Вилијамс Гос живео, па је тако кошаркаш Реала, тада Олимпијакоса одлучио да позове момка из Даласа на вечеру.
„Потписао је за Олимпијакос током лета, ја сам пре њега. Био је у Вегасу, а ја сам тамо живео па сам му писао 'Хеј, знам да си овде, ајде да се нађемо упознамо', честитао сам му на потпису и то је био први пут да смо се срели“, открио је Вилијамс Гос за сајт Евролиге.
Исту причу потврдио је и Ледеј.
„Потписао сам дан после њега, јавио ми се док сам био у Вегасу, отишли смо на вечеру и тада се спријатељили“, прича кошаркаш Партизана.
Сезона у Олимпијакосу била је прва европска сезона за двојицу Американаца што их је додатно повезало и због чега су се лако уклопили и склопили пријатељство.
„Било је то брзо, размишљамо на сличан начин о кошарци и животу. Била је то наша прва сезона у Евролиги па смо имали доста заједничког и лако смо се повезали“, објаснио је кошаркаш Реал Мадрида.
Ледеј сматра да их је приближило то што су заједно напорно и вредно радили на томе да постану што бољи кошаркаши.
„Заједно смо радили на себи као млади играчи, трудили се да будемо јачи и бољи и тако смо постали све ближи и сада смо као породица“, истакао је Ледеј.
Иако су у Олимпијакосу само годину дана провели заједно, пријатељство је остало за цео живот. Потврда је стигла три године касније када је Ледеј дошао у Партизан и добио позив од Вилијамса Госа да му буде кум на венчању.

„Било је тешко да Зек дође на венчање, био је август, знао сам да ће бити у Европи то је његова прва година у Партизану. Срећом, пустили су га да дође у САД на венчaње и после да се врати у Београд“, присећа се кроз осмех кошаркаш Реала.

Велику улогу имао је Жељко Обрадовић који је као тренер Партизана пустио Ледеја да отпутује тек након што је потписао уговор.
„Ми смо као браћа није то било велико изненађење за мене, али је ствар била у томе када ће бити венчање. Потписао сам за Партизан и питао сам тренера да ли могу да одем да будем кум и да се вратим за два дана јер то мени пуно значи. То је моје прво венчање у животу“, кроз осмех је испричао Ледеј.
Иако су Београд и Мадрид удаљени 2.591 километара Зек и Најџел ниједног тренутка нису дозволили да запоставе кумство и редовно се чују. Како кошаркаш Реала истиче није битно где вам се породица налази јер је то породица на било ком крају света.
„Остали смо јако блиски, ослањамо се један на другог када је тешко, заједно славимо наше добре партије, небитно је где живимо, када вам је неко породица он вам је породица где год да је“, објаснио је Вилијамс Гос.
Оно што Ледеј подвлачи јесте њихова повезаност. Лети, када су слободни немају потребу да се превише договарају, већ њихови сусрети долазе природно, сами од себе.
„Чујемо се стално, другачије је сада када смо у плеј-офу, лети ништа не планирамо, њему је жена из Тексаса одакле сам и ја па се тако виђамо. Ништа не силимо све се дешава природно“, истакао је Ледеј.
Кумство је у последње време ипак у другом плану јер су се двојица Американца договорили да остану професионалци и посвете се тиму. На почетку им је било чудно да играју један против другог, али сада су дошли и до пете утакмице па већ један другог могу да гледају као великог ривала.
„Чудно је било када смо почели меч, не само због Зека већ зато што играм против свог бившег тима. Рекли смо један другом да ћемо бити професионалци током плеј-офа тако да нема вечера за нас двојицу у овом периоду, сачуваћемо за касније то. Обојица смо велики борци и на терену и ван њега, знам да је такмичарски настројен и да ће само да мисли на то како да помогне свом тиму као што ћу и ја да мислим како да помогнем свом. У тим тренуцима не мислиш ни на шта друго“, кроз осмех прича кошаркаш Реала.
Сложио се и Ледеј.
„Не можемо тренутно да комуницирамо као обично, поштујемо игру, али после плеј-оф серије вратићемо се у нормалу. Био сам љут јер сам желео да победимо, он је решио утакмицу тројком, али сада имамо још једну шансу“, закључио је Зек Ледеј.
Кошаркаши Партизана и Реал Мадрида у среду од 21 час играју одлучујућу утакмицу за пласман на Фајнал фор. Црно-бели су имали две меч лопте односно две победе у шпанској престоници, али је Реал надокнадио заостатак у Београду па ће морати да одлучи мајсторица.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Јокић је најбољи центар у историји НБА – оборио два рекорда за једно вече
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Гудурић одиграо утакмицу каријере: Осам тројки српског мајстора – али велика нула Фенера
Алекса Аврамовић КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Емотиван дочек за Партизан у Мадриду: „Нема предаје – знамо шта је погодило Србију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала