- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гудурић одиграо утакмицу каријере: Осам тројки српског мајстора – али велика нула Фенера

© AP Photo / David ZalubowskiМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Имао је Марко Гудурић ове сезоне неколико партија за памћење, међутим оно што је урадио у мечу против Олимпијакоса остаће дуго упамћено, како због њега тако и због неуспеха Фенербахчеа. Српски кошаркаш погодио је осам тројки, док цео остатак његовог тима није уписао ниједну.
Кошаркаши Олимпијакоса пласирали су се на Фајнал фор Евролиге после треће победе у серији против Фенербахчеа који је могао да се похвали једино са невероватним Марком Гудурићем, српским кошаркаш који се уписао у историју елитног европског такмичења.
Из 12 шутева Гудурић је убацио чак осам тројки и то су углавном били кошеви којима је српски кошаркаш покушавао да смањи заостатак Фенербахчеа, али му то није полазило за руком јер се нико осим њега и Џонатана Мотлија који је имао 14 поена није превише истакао.
Гудурићеви саиграчи уписали су 15 шутева за три поена, али ниједан успешан, што се готово никад није десило у Евролиги. Гудурић је уједно оборио и рекод убачених тројки у мајсторици плеј-офа, а до краја утакмице уписао је 26 поена, уз три скока и две асистенције.
Српски кошаркаш одиграо је једну од најбољих утакмица у сезони,а далеко совју најбољу у току плеј-оф серије. У претходна четири меча Гудурић је имао укупно 28 поена, што је само два више него што је постигао у петој утакмици, када је како се испоставило било касно.
Последњу утакмицу која је по поентерском учинку била налик овој Гудурић је одиграо у марту у 29. колу Евролиге против Валенсије, али и тада је Фенербахче претрпео пораз.
Баш као што се безброј пута показало у случају Николе Јокића и Денвера да сјајна партија једног играча не мора да значи победа, видело се и у петој утакмици серије Олимпијакоса и Фенербахчеа јер је грчка екипа тимски деловала знатно боље.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Алекса Аврамовић КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Емотиван дочек за Партизан у Мадриду: „Нема предаје – знамо шта је погодило Србију“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Незаустављиви Јокић новим трипл-даблом срушио Финикс – Денвер је на корак до финала
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
СПОРТ
Рекордни Гудурић недовољан за рекордни Олимпијакос – пирејска мајсторица одвела Грке у Каунас!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала