- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Емотиван дочек за Партизан у Мадриду: „Нема предаје – знамо шта је погодило Србију“

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићАлекса Аврамовић КК Партизан
Алекса Аврамовић КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана стигли су у Мадрид где против Реала играју одлучујућу утакмицу за пласман на Фајнал фор, а у шпанској престоници црно-беле је дочекао Алекса Аврамовић који је претходно стигао у тај град због операције шаке.
Партизан није искористио две меч лопте и у Београду је претрпео два пораза од Реал Мадрида, а у трећој утакмици повредио се Алекса Аврамовић који је пре остатка тима морао у шпанску престоницу како би му оперисали леву шаку.
Операција је прошла добро, а Алекса је као и увек насмејан дочекао остатак тима што је емотивно дирнуло црно-беле.
После дочека за екипу Аврамовић је открио и како протиче опоравак.
„Доктор је задовољан у смислу да је операција успела, били смо физиотерапеут и ја на прегледу везано за процес рехабилитације и опоравка“, рекао је Аврамовић који напомиње да је рано за прогнозе када ће се вратити на терен.
Партизан је одиграо две сјајне утакмице у Мадриду, али када се серија преселила у Београд црно-бели трећу утакмицу морали су да играју без Матијаса Лесора, Кевина Пантера, док је Данте Егзум био и даље повређен па није могао да пружи максимум. Да ситуација буде гора, Алекса је ушао у игру и повредио се после два минута.
Четврта утакмица била је емотивно најтежа у сезони јер су кошаркашки Партизана на паркет изашли дан након велике трагадије у Основној школи „Владислав Рибникар“ због чега Аврамовић истиче фокус није могао да буде на кошарци.

„Нема предаје, када је онако почело са оне две утакмице и шта се све издешавало у Србији, нису биле ни кошаркашке ствари. Седам дана смо се бавили ситуацијама које никад нису биле виђене у Србији, било је тешко преусмерити фокус на кошарку, једноставно Реал је искористио лош моментум и вратио серију у Мадрид. Међутим, видим да је енергија на добром нивоу, момци су расположени, надам се да ћемо победити и пласирати се у Каунас“, оптимистичан је Аврамовић.

Похвалио је игру тима у другој утакмици и нада се да ће црно-бели поновити форму из прве две утакмице јер верује да је Партизан када игра на 101 одсто квалитетнији тим, иако наглашава колико је невероватан Еди Таварес.

„Другу утакмицу су доминантно победили, играли смо изузетно дисциплиновано и у одбрани и у нападу, океј није им играо Таварес, знамо колико значи у европској кошарци не само у Реалу. Има руке као албатрос, мораш да вадиш трикове и форе ако хоћеш да га насамариш, али тешко. Имамо предност са Смајлијем, надам се да ће издоминирати као што је радио у прве две утакмице. Они су Реал Мадрид, морамо да будемо на 101 одсто да победимо такву екипу. Мислим да смо квалитетнији, показали смо то игром. Начин на који су вратили на 2:2, нису то само кошаркашке ствари. Знамо шта је погодило Србију, сигурно је утицало и на нас, није било лако. Живот мора да иде даље, ово је наша реалност, имамо пету утакмицу и надамо се победи“, емотиван је Аврамовић.

Пред крај разговора поделио је оптимистичне вести да за њега сезона није готова и да верује да ће у финалном делу сезоне бити на паркету.
Сезона није готова, али морамо да пратимо процес и да видимо у ком периоду ћу моћи да имам контакт са лоптом. Надам се да ћу бити спреман да помогнем екипи у финалном делу сезоне, али је рано причати“, рекао је Аврамовић.
Српски репрезентативац истакао је да је претходна повреда десне руке била далеко тежа и да се не мисли да ће му бити потребан дуго времена да се врати у форму када се буде вратио на паркет.
„Позитиван сам и са позитивне стране гледам кроз живот. Много теже повреде су имали дурги играчи, мени је повреда десне руке била много тежа од ове. Мислим да када се будем вратио ништа неће утицати на ову игру. Наравно жао ми је што не играм јер не могу да помогнем тиму на паркету, али идемо даље у нове победе“, закључио је Аврамовић.
Кошаркаши Партизана и Реал Мадрида у среду од 21 час играју пету утакмицу која ће одлучити ко иде на Фајнал фор. Док се црно-белима враћа Кевин Пантер после суспензије, Реал неће моћи да рачуна на Гершона Јабуселеа и повређеног Габријела Дека.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Незаустављиви Јокић новим трипл-даблом срушио Финикс – Денвер је на корак до финала
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
СПОРТ
Рекордни Гудурић недовољан за рекордни Олимпијакос – пирејска мајсторица одвела Грке у Каунас!
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
СПОРТ
Спуштање „украдене“ лопте – само да би се задовољила форма
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала