- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је у праву када су сви у праву? /видео/

© AP Photo / Manu FernandezКевин Де Брујне
Кевин Де Брујне - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Без сумње спектакуларан погодак фудбалера Манчестер ситија Кевина де Брујнеа у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона остаће упамћен, али једнако тако и све што се догађало пре и после бриљантног шута који није успео да одбрани његов земљак Тибо Куртоа.
Белгијанац је у 67. минуту утакмице постигао прелеп гол за коначних 1:1 у Мадриду, а потом су се појавиле многе контроверзе.
Зек Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Кум на кума: „Тренутно не можемо да разговарамо“
Снимци тврде да је спорна ситуација која је претходила голу, моменат када је Кајл Вокер проиграо Бернарда Силву, а када је лопта прешла границе игралишта и завршила у ауту.
„ВАР треба да провери, да ли је погодак регуларан или не. У оваквој ситуацији, требало је да интервенишу. Нису улазили у дубљу анализу“, рекао је Арсен Венгер, директор ФИФА за глобални фудбалски развој.
Далеко љутитији био је тренер Реала Карло Анчелоти.
„Лопта је изашла напоље, видео сам то, али не могу да разумем зашто судија није погледао ВАР. Имате снимке, беИН је показао да је лопта изашла. Сви смо то видели, 3Д технологија је показала… Али ВАР није видео. Ситијев гол је требало да буде корнер за нас, судија није обратио пажњу на много ствари. Рекао сам му да би картоне требало да дели онима на терену, не нама који смо поред“, рекао је Анчелоти.
Ипак, уследило је ново тумачење.
„Чак и да је лопта изашла читав метар изван терена, пошто је лопта потом стигла до Камавинге, то је други напад. То је техничка одлука у коју се ВАР не меша. Не ради се о истом нападу. Другачије би било да Камавинга није одузео лопту, а да је Сити постигао гол. У том случају да, ВАР би се умешао. Кључ је у Камавингином одузимању лопте и лошем додавању које је уследило", рекао је бивши судија Итуралде Гонсалес.
И судијски експерт Павел Фернандес има сличан став.
„ВАР није могао да реагује, јер напад енглеског тима почиње после изгубљење лопте Камавинге. Снимак не може да се врати толико уназад“, истакао је Фернандес.
Дакле, сви су у праву – и нико није у праву, лопта јесте изашла, али и није изашла...
Модерни фудбал...
Зек Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Кум на кума: „Тренутно не можемо да разговарамо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала