- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Брисел позива Тбилиси: Желите у ЕУ, придружите се санкцијама против руског авио-сектора

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаКанцеларија ЕУ у Бриселу
Канцеларија ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Европска унија позива Грузију као претендента на чланство у Унији да поштује санкције против Русије када је реч о забрани летова у Русију и из Русије, рекао је портпарол Европске спољнополитичке службе Петер Стано.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је јуче укинуо визни режим са Грузијом од 15. маја и забрану за директне летове руских компанија у ту земљу.
„Информисани смо о одлуци руских власти. У том контексту хтели бисмо да подсетимо да су, због незаконите агресије Русије против Украјине, ЕУ и низ међународних партнера увели санкције против руског авијационог сектора. Не дозвољавамо летове из Русије, у Русију и преко Русије. ЕУ позива Грузију, која жели да постане кандидат за чланство у Унији, да се придружи санкцијама, укључујући и авијациону област и да се пажљиво односе када је реч о заобилажењу санкција“, рекао је Стано.
Он је позвао Тбилиси да не дозволи „слетање небезбедних руских авиона на своју територију“.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да укидање визног режима за грађане Грузије има пре свега хуманитарни карактер.
„Различите су реакције из Тбилисија – негативна, уздржана. Али, у конкретном случају ради се о одлуци хуманитарног карактера“, рекао је портпарол Кремља.
Авион — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
РУСИЈА
Путин потписао: Укинут визни режим са Грузијом и забрана летова; Грузија поручила: Неприхватљиво
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала