- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак причао Италијанима о „борби са лавовима“ и поручио ривалима: „Још сам гладан“

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Лоренцо Сонего после полуфинала Мастерса у Риму
Новак Ђоковић и Лоренцо Сонего после полуфинала Мастерса у Риму - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, дао је интервју за „Газету дело Спорт“ пред свој први меч на Мастерсу у Риму у ком је говорио о својим најлепшим сећањима са турнира у „вечном граду“, а открио је и да за противника не жели неког од италијанских тенисера јер ће да се осећа као да је у „арени са лавовима“.
Неће Новак Ђоковић моћи да задржи прво место на Мастерсу у Риму, али и даље има велику мотивацију да одбрани трофеј на турниру где је подигао свој први Мастерс пехар на шљаци.
„Свакако да је једно од најлепших сећања та прва титула 2008. године, када сам у финалу победио Вавринку. Имао сам само 20 година, а освојио сам трофеј на једном од најлеопших и најважнијих турнира. Тада још није био постављен нови Централни терен, играли смо на Пјетранђелију, што је вероватно најлепши терен, сигурно један од оних где се страст и подршка осећају најјаче. Имао сам сет заостатка против веома јаког ривала, али успео сам да се опоравим, доказавши да могу да будем добар и на шљаци. Свакако да се и других мечева сећам са задовољством, посебно оних против Федерера и Надала, јер победити њих је увек имало посебног значаја, они су противници који су ме пратили целог живота“, рекао је Ђоковић за „Газету дело Спорт“
Први рекет света говорио је о томе колико воли Италију, а Италијанима је покушао да објасни да деле сличан начин живота са Србима.
„У вашој земљи има свега: традиције, културе, добре хране, страсти према спорту и посебно за тенисом. Италија је напречац освојила моје срце. Прво географски, моја земља Србија је близу, скоро у суседству, увек сам са посебном пажмњом пратио шта се дешава у вашој земљи. И онда, веома смо слични по карактеру, ми волимо да уживамо у животу, срдачни смо и страствени, волимо јаке емоције“, рекао је Новак.
Српски ас перфектно говори италијански језик и наилази на подршку од стране италијаниских навијача, али постоји изузетак када једноставно не могу да навијају за Новака, то је у случају када он игра против домаћих тенисера.
Само два пута за 16 година колико је играо на Мастерсу у Риму Новак се сусрео са италијанским тенисерима. Први меч против домаћег тенисера одиграо је тек 2020. године против Салватора Каруса кога је савладао лако, али се потом наредне године сусрео са Лоренцом Сонегом у полуфиналу.
Тада је Новак још боље упознао страст Италијана, а у финале је прошао после драме у три сета и добро је запамтио колико му је било тешко да игра против домаћег тенисера због чега не би желео да понови то искуство.
„Да вам кажем, када неко од ваших играча игра на Форо Италику, то је невероватно. Та подршка вас тере да често играте изнад својих граница. Истовремено, као противник, никад не желите са друге стране мреже Италијана, јер вам се чини да се борите у арени са лавовима!“, сликовито је описао Новак.
Међутим, уколико српски ас стигне до полуфинала, а то уради и Јаник Синер њих двојица ће се састати у мечу који одлучује финалисту турнира и не треба говорити о томе колико би у том случају Италијани били бучни јер је Јаник тренутно њихов најбоље пласирани представник.
За крај разговора Новак је поручио да је још увек гладан титула.
„Не знам колико ћу још бити гладан титула, могу да вам гарантујем да је то још присутно код мене, барем сада. И то ме много мотивише“, закључио је шампион Рима.
Новак одбрану трофеја почиње у петак за кад је заказан сусрет другог кола у ком игра против аргентинског тенисера Томаса Мартина Ечеверија.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић на Мастерсу у Риму - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Сви путеви воде у Рим
Били Џин Кинг куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Срећа је погледала Српкиње – још једна шанса за пласман у елиту!
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
За Филипа – ариведерчи, а за Ласла – предаја ривала!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала