- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић отворио душу – причао о Алакарасу, Надалу, важним одлукама и сузама

© Фото: Скриншот/ТвитерНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одржао је прву конференцију за медије пред почетак такмичења на Мастерсу у Риму. Говорио је о првом ривалу, Ечеверију са којим се састаје у петак (19 часова), али и многим другим темама везаним за своју каријеру.
Kако је рекао, видео је неколико пута како Аргентинац игра, као и његове објаве на друштвеним мрежама које су му биле забавне.
„Желим му све најбоље, изгледа као вредан момак. Желим му све најбоље, само не сутра увече против мене“, нашалио се Ђоковић.
Прво новинарско питање односило се на проблеме са лактом:
„Све је у реду. На овом нивоу постоји увек нешто што смета. Kада немаш више 25 година, потребно је нешто више времена за опоравак. Али осећам се добро, недостајали су ми турнири, а у Риму волим да играм. Овде сам одувек имао много успеха, мој најбољи турнир на шљаци, надам се да ће ми послужити као одскочна даска за Париз, где желим да будем на максимуму“, рекао је Ђоковић.
Рим је први турнир ове године на коме у исто време играју Новак и Kарлос Алкарас.
„Звучи веома романтично“, нашалио се Новак пре него што је одговорио на ово питање.
„Јесте чудно да нисмо били на истим турнирима од почетка сезоне, због околности на обе стране, он ће бити број један после овог турнира шта год да се догоди и то заслужено јер је играо сјајан тенис, на сјаном нивоу. Он је на овој подлози играч кога ће сви желети да победе. Без обзира на то да ли ће Надал играти на Ролан Гаросу или не, Алкарас је и тамо један од главних фаворита јер заиста је играо сјајано. Играли смо само једном прошле године и сада поново имамо ту шансу, али тек у финалу, а мислим да бисмо обојица волели да играмо у финалу“, рекао је добро расположени Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Ђоковића чека противник који има чудан хоби – познато и кад излазе на терен
Било је и приче на тему првог поломљеног рекета, а Новак је остао мало збуњен јер је ово први пут да га је неко некада питао како се осећао када је први пут поломио рекет као дете.
Ђоковић је такође рекао да не може да каже како се Рафаел Надал осећа и да ли је добро, али је додао и да је сигуран да Рафа ради све како би се опоравио и наставио да игра, али и да би евентуално био спреман за Ролан Гарос.
Ђоковић је поручио Холгеру Рунеу да ће радо прихватити позив на вечеру уколико га позове, и додао је да је Данац један од лидера будуће генерације, али и да му је рекао да је увек ту за њега ако му треба савет или помоћ јер иако су на неки начин ривали, разлика у годинама и фазама каријере је таква да му није проблем да посаветује некога млађег.
На питање која је била најтежа и најважнија одлука коју је донео у животу, Новак је одговорио:
„Донео сам много тешких и важних одлука, тешко је рећи да је једна од њих била пресудна. Али, мислим да је најважнија одлука коју сам донео та да будем професионални спортиста и тенисер. У то време сам био млад, тинејџер, нисам знао шта то заправо значи, али био сам веома срећан током каријере и живота и захвалан сам на шанси да будем добар у томе и да моја каријера буде дуга и успешна“, рекао је Новак.
Потом је додатно све појаснио.
„Ради се о одрицањима на дневном нивоу које сви морамо да правимо. Не желим да седим овде и да вам причам како је мој живот тежак јер није. Људи се суочавају са много тежих ствари у својим животима. Ја сам благословен. Али, морамо увек да будемо свесни да смо сви жива бића са својим потешкоћама које носи сваки дан и изазовима и препрекама и да је ок да не будеш ок. Када се суочиш са тешкоћама, посебно као мушкарац, можда ћеш бити критикован зато што причаш о томе шта осећаш, што то желиш да поделиш. Јер се то гледа као знак слабости. А ја мислим да је управо супротно. Да је ослобађајући осећај када плачеш, када покажеш емоције. Не познајем никога ко је савршен, ко нема никакве проблеме, физичке или менталне. Kроз то пролазе сви, без обзира на године, посао којим се баве, успехе, значај у друштву. Много је етикетирања, много тога се дешава, али увек је важно вратити се основама и схватити зашто радиш оно што радиш“, закључио је Ђоковић.
Новак Ђоковић и Лоренцо Сонего после полуфинала Мастерса у Риму - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Новак причао Италијанима о „борби са лавовима“ и поручио ривалима: „Још сам гладан“
Руска тенисерка Анастасја Пављученкова прославља пласман у финале Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Рускиња која је утишала Рим
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала