- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Црноморска флота извела 180 удара "калибрима" на објекте украјинских снага

© Sputnik / Андрей Станавов / Уђи у базу фотографијаМали ракетни чамац "Вишњи Волочок" на војним вежбама Црноморске флоте.
Мали ракетни чамац Вишњи Волочок на војним вежбама Црноморске флоте. - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Бродови Црноморске флоте су од почетка специјалне војне операције руске војске у Украјини извели више од 180 удара ракетама „калибар“ на објекте украјинских снага, изјавио је командант флоте, вицеадмирал Виктор Соколов.

„Фрегате, мали ракетни бродови и подморнице које имају у саставу наоружања ракете ‘калибар’ извели су преко 180 удара на објекте противника од изузетног значаја. То су пре свега радари у склопу система ПВО, упоришта јединица украјинске војске, складишта ракетног и артиљеријског наоружања, нафтни терминали и складишта горива, ваздушне базе, железничке станице“, рекао је адмирал у интервјуу поводом 240. годишњице Црноморске флоте за лист „Црвена звезда“.

Како је додао, активно су коришћени и мобилни ракетни системи обалске одбране „бастион“ и „бал“ којима су гађани командни положаји противника, аеродроми, украјински бродови.
На мети је било 70 циљева.
Соколов је рекао и да ће флота током ове године добити три мала ракетна брода „каракурт“ и патролни брод. Ракетни бродови наоружани су крстарећим ракетама великог домета „калибар".
Адмирал је истакао и да су се украјинске снаге фокусирале на извођење диверзионо-терористичких напада на објекте флоте и инфраструктуре на територији Крима која је од највећег значаја.
Како је додао, Црноморска флота појачала је заштиту базе бродова од напада украјинских беспилотних летелица. Такође, изнад Крима је оформљено јединствено информационо поље за рано откривање противничких средстава за ваздушне нападе.
Крим - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
РУСИЈА
Русија је Крим претворила у непробојну тврђаву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала