- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Псовка за укор – наследник легенде неће бити део тима Србије: „Лекција за наставак каријере“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Кадети Србије биће актери Европског првенства у Мађарској, где први меч играју 18. маја, а наша јавност била је поприлично изненађена када је сазнала да је селектор Александар Луковић изоставио са списка путника Лазара Јовановића, сина легендарног Милана Ланета Јовановића.
Разлог? Недисциплина, односно псовка којој није било ни време ни место, због чега је селектор морао да изрекне „укор“ талентованом фудбалеру Војводине.
Леву ногу, талента и ону праву фудбалску дрскост која прави разлику на травнатом правоугаонику наследио је Лазар од оца Ланета, али је дозволио себи да направи глупост која га је коштала неодласка на Европско првенство.
Како је објаснио селектор Луковић, који је окупио кадете Србије и започели су припреме за ЕП, разлог што Лазар није са екипом, а представља будућност српског фудбала јесте псовка коју ју, према речима Луковића, упутио тренерима због измене.
„Не бих волео да се од тога направи случај. Лазар је на првенственој утакмици у Краљеву приликом измене у неколико наврата опсовао тренере свог клуба и то се једноставно коси са нормама и кодексом понашања који смо од првог окупљања успоставили у националном тиму. Паметан је момак, разговарали смо о свему и верујем да ће му ово бити корисна лекција за наставак каријере. Реч је о играчу који је, као и сви из зове генерације, будућност српског фудбала и неко на кога у перспективи озбиљно рачунамо. Тиме бих ставио тачку на ову теку и све наше мисли усмерио ка изазовима на Европском првенству, почев од прве утакмице против Словеније“, рекао је селектор кадета Србије Александар Луковић.
Кадети Србије надметаће се на Европском првенству у Мађарској са вршњацима из Словеније, Италије и Шпаније. Први ривал, 18. маја биће им Словенија.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Апенини су осетили бес Влаховића, а легенда спушта лопту: „Има све“
Интер Милан - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Рекорд у сенци „босанског дијаманта“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала