- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка поново зове – да ли ће „бугарски Паспаљ“ искористити „рупу“ у уговору?

© AP Photo / Darko VojinovicНикола Миротић и Саша Везенков
Никола Миротић и Саша Везенков - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Најбољи кошаркаш Евролиге и Олимпијакоса Саша Везенков поново је на мети Сакраменто Кингса и велико је питање да ли ће поново успети да каже „не“ позиву из Америке, односно НБА лиге.
Прошле године Бугарин, који шутира левом руком и по стилу игре подсећа на легенду југословенске кошарке Жарка Паспаља, који је такође својевремено бранио боје Олимпијакоса, одбио је Сакраменто и није погрешио.
Доминирао је у црвено-белом дресу клуба из Пиреја с којим је на доминантан начин изборио пласман на Фајнал-фор у Каунасу.
Везенков је добио и награду Евролиге „Алфонсо Форд“ која се додељује најбољем стрелцу најјачег кошаркашког такмичења, у којем је просечно бележио 17,24 поена на 38 утакмица.Он је тако постао 14. освајач, а тек други из редова Олимпијакоса после Линаса Клејзе.
И заиста је Саша „експлодирао“ ове сезоне, што није промакло људима из Сакрамента који су га желели и прошле године.
Сада су га посматрали у двобоју са Фенербахчеом, и то лично тренер "краљева" Мајк Браун, а према информацијама једног од најбољих НБА инсајдера Марка Стајна, Кингси су одлучни у намери да га доведу на крају сезоне.
Најбољи играч Олимпијакоса има важећи уговор с Грцима до 2025. године, али у њему постоји клаузула, према којој може да напусти Европу и пресели се у НБА лигу на крају сезоне.
У тој „рупи“ је цака, али само Саша Везенков има одговор на питање да ли је спреман да направи тај велики корак и да Европу замени НБА лигом. Према иформацијама које поседује Штајн, договор између две стране је „у тренду ка неизбежном“.
Једно је сигурно, сав фокус 27-годишњег леворуког бугарског крилног центра тренутно је на учешћу Олимпијакоса на Фајнал-фору у литванском Каунасу, где ће играти против Монака Саше Обрадовића у полуфиналу. Други пар чине Барселона и Реал мадрид.
Ко зна, у случају да освоји трофеј Евролиге, можда Везенков одлучи да је дошло време да се опроба и у најјачој лиги света.
„НБА може да сачека. Моји циљеви везани су за Олимпијакос. Желим да тим задржи породичну атмосферу и да осваја трофеје. И даље сам у истој позицији, играм за Олимпијакос и свиђа ми се. Када дође лето, све је могуће, нисам затворио врата Сакраменту“, рекао је недавно Саша Везенков.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Јокић је „потписао“ један отказ
Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
Џејмс и Холивуд спремни за спектакл: „Знамо шта доноси Јокић“
Александар Џикић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Џикић скинуо круну прваку и одвео Хапоел у финале Лиге шампиона!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала