- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић је „потписао“ један отказ

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Финикс Санси сменили су тренера Монтија Вилијамса после елиминације од Денвер Нагетса у полуфиналу плеј-офа Западне конференције НБА лиге, објавио је ESPN. Искусни стручњак, који је на клупи тима из Аризоне од 2019. године, платио је цех јер није пронашао начин да заустави Николу Јокића.
Феноменални српски кошаркаш је током читаве серије са Финиксом у просеку бележио преко 30 поена, у једном од шест мечева убацио је рекордних 53 поена, а на крају су Санси елиминисани укупним резултатом 4:2.
Упркос чињеници да је тим који је с клупе водио Монти Вилијамс пројектован да освојио шампионски прстен, јер у својим редовима има три велике звезде НБА лиге - Кевина Дурента, Девина Букера и Криса Пола, снови су угашени већ у полуфиналу франшизе, а јасно је да је Јокић главни кривац за такав епилог.
Према информацијама до којих је дошао EPSN, власник Финикса одлучио је да уручи отказ Монтију Вилијамсу који је од 2019. године водио Сансе, а прошле године му је уручена награда за најбољег тренера најјаче кошаркашке лиге на свету.
Прошле сезоне Санси су лако испали у плеј-офу од Даласа и Луке Дончића и тада је Вилијамс "преживео" магичног Словенца, али му није било спаса после колапса који је његов, сада већ бивши тим, доживео пред налетом невероватног Николе Јокића и захукталог Денвера.
Вилијамс је тренерску каријеру почео у Портланд Блејзерсима пре 18 година као асистент да би клуб напустио 2010. године када је прешао у Њу Орлеанс, где је такође радио пет година.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Новак је остао без трона, али наставља поход на Рим – стиже „редовна муштерија“
Једну сезону одрадио је у Оклахоми, после чега је уследила двогодишња пауза и одмор од кошарке, да би у Филаделфији прво 2018. године почео као асистент, а годину касније постао је први тренер.
За разлику од Финикс Санса који су завршили своју плеј-оф причу, оно право тек почиње за Николу Јокића и Денвер. У финалу Западне конференције Нагетсе очекују двобоји са Лос Анђелес Лејкерсима, који су такође у шест мечева елиминисали Голден Стејт.
Први меч на програму је 17. маја у два часа и 30 минута иза поноћи, а Јокићев тим имаће предност домаћег терена.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Кошаркаш Партизана Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
Егзум извео потез сезоне у Евролиги – противник завршио „на постеру“
Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
Џејмс и Холивуд спремни за спектакл: „Знамо шта доноси Јокић“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала