- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда је разочарала – нови „ватрогасац“ стиже у Лондон

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаМаурисио Поћетино
Маурисио Поћетино - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Аргентински стручњак Маурисио Покетино биће од наредне сезоне нови менаџер Челсија, објавили су британски медији. Он ће на клупи посрнулих „плаваца“ из Лондона наследити икону клуба Френка Лампарда који је доведен као привремено решење, али је у потпуности резултатски разочарао.
Од дебија против Вулверхемптона (1:0 изгубио) на клупи клуба с којим је као играч освојио готово све велике трофеје, Лампард се није прославио. Само једна победа, и то у гостима против Борнмута (3:1) и реми уз чак шест пораза на осам мечева колико је водио Челси.
Иако је некадашњи везиста Енглеске јасно и гласно поручио да би апсолутно одмах пристао да буде дугорочно решење за Челсијево боље сутра, реми са Нотингем Форестом (2:2) био је јасан показатељ да није дорастао задатку и да клуб под хитно мора да пронађе адекватно решење.
Откако је Рус Роман Абрамович продао Челси, на шта је био приморан, а на чело клуба дошао Американац Тед Боли, екипа се срозала на ниске гране у рекордном року. Почели су да се мењају тренери као на траци, док је за фудбалере свлачионица постала мала због очајне клупске политике, што је некада у „малом прсту“ држала Романова „десна рука“ Марина Грановскаја.
Лампард је после смене Грејема Потера требало да послужи као алтернативно решење и испоставио се као колатерална штета, јер Челси одавно више нема идентитет, нема „главу и реп“.
Од искусног Аргентинца Маурисија Покетина који је наводно договорио све услове око доласка на Стамфорд бриџ у јуну месецу, очекује се да врати клуб на стазе старе славе.
Челси је хтео бившег стратега Тотенхема и Пари Сен Жермена одмах, али је Покетино инсистирао да преузме екипу тек по завршетку сезоне, а клуб му је изашао из сусрет.
Са Острва стижу информације да је Покетино као услов да преузме Челси, ставио Американцу Тоду Болију листу с појачањима, почев од голмана, преко одбране, па све до средине терена и самог шпица напада. На листи су голман Емилијано Мартинез, Алекс Мекалистер, Лаутаро Мартинез, Деклан Рајс...
Челси је од доласка америчког милијардера већ потрошио 630 милиона евра и постао је предмет подсмеха у свету фудбала због очајног прелазног рока у којем су довођени и гомилани фудбалери који нису показали да су достојни дреса славног клуба из Лондона.
Нови „ватрогасац“ ће ускоро стићи и на њему је да покуша да „угаси пожар“ који букти, а огледа се у чињеници да је Челси тек 11. на табели Премијер лиге и да неће играти Европу наредне сезоне.
Еди Хау - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Доживотна забрана навијачу који је отворио „старе ране“ Енглезима
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
Краљевски повратак Александра Митровића: Казна истекла – Србин одмах дао гол
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала