- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска левица после Београда и Москве „севнула“ у Грчкој – и то за опстанак /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicДетаљ са утакмице Партизан - Викторија Плзењ
Детаљ са утакмице Партизан - Викторија Плзењ - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Ламија слави Зорана Бамбија Тошића и његову левицу која је сачувала клуб од испадања у нижи ранг. Бивши репрезентативац Србије и Партизана погодио је мрежу из слободног ударца, поставивши коначних 2:2 (2:0) против Јоникоса у грчком плеј-ауту.
Ламија је после првих 45 минута била „виђена“ у нижем рангу, јер је имала чак два гола заостатка, да би у 53. минуту Нуњес преполовио предност домаћина.
Претходно је за Јоникос један од стрелаца био бивши фудбалер Црвене звезде Шпанац Хосе Кањас.
Управо су Јоникос и Ламија водили директну битку око тога ко ће испасти из прве лиге, а апсолутни херој гостујућег тима, којем је одговарао и реми био је Зоран Бамби Тошић.
Оно по чему је остао познат где год да је играо од Партизана, преко ЦСКА Москве, јесте невероватна лева нога и прецизан, одмерен ударац из прекида.
То је на својој кожи осетио Јоникос, чију је мрежу у 72. минуту резантним ударцем из прекида затресао 36-годишњи Зрењанинац. наместио је лопту с десне стране, на неких 22 метра од гола, и хируршки прецизним ударцем успео је да је пошаље у небрањени део мреже, док је голман домаћих парадом само улепшао погодак.
Искусни крилни нападач, који је својевремено носио и дрес Манчестер јунајтеда, погодио је и у претходном колу против Левадијакоса, када је такође исчупао бод свом тиму.
Са два гола из два одлучујућа меча, Зоран Бамби Тошић је „директан кривац“ што је Ламија опстала, док је Јоникос испао у другу лигу, јер му је само победа одговарала.
Маурисио Поћетино - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Легенда је разочарала – нови „ватрогасац“ стиже у Лондон
Еди Хау - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Доживотна забрана навијачу који је отворио „старе ране“ Енглезима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала